ERDON Helyi sport hírek

2016.11.20. 18:53

Hat bihari pont

A Luceafărul idegenben, a Fugyivásárhely hazai pályán szerezte meg mindhárom bajnoki pontot.

A Luceafărul idegenben, a Fugyivásárhely hazai pályán szerezte meg mindhárom bajnoki pontot.Nem is kicsi, de annál kellemesebb meglepetést szerzett szurkolóinak a Nagyváradi Luceafărul másodosztályú labdarúgó együttese, amely a múlt hét végi fordulóban a Mioveni-i „oroszlánbarlangban” nem csak túl élni, hanem diadalmaskodni is tudott. A Cristian Lupuţ edzette legénységgel szemben az az Ayza – is – állt, aki valamikor több alkalommal is játszott már nagyváradi csapatoknál, öreg róka, ismeri a „szakma” csínját-bínját, az ellenfél trénerével is volt már dolga, szinten biztosan tudta milyen taktikát alkalmaz majd, gólt is rúgott a váradiaknak, a találkozót mégis az ellenfél nyerte meg: Mioveni-i SK–Nagyváradi Luceafărul 1–2 (0–1). Az első gól (13. p.) a Cristian Cigan 16-oson belüli buktatásáért megítélt büntetőből született, amelyet Arnăutu értékesített. A hazai nyomás ellenére a második félidőben tovább növelték előnyüket a vendégek, amikor az első gólt szerző Arnăutu indította a szélen Ballát, az pedig tökéletesen passzolt a kaputól mintegy nyolc méterre álló Păcurar elé, ahonnan a játékos már hibázni sem tudott (0–2). A szépítő és egyben utolsó gól Ayza szerezte a 66. percben, igaz, a brazil születésű, de már román állampolgárságú labdarúgónak volt még egy óriási helyzete, egyedül a váradiak kapusával szemben, de Papnak sikerült hárítania, és „elhozatnia” mind a három bajnoki pontot. A Luceafărul összeállítása: Ed. Pap – Bedea (81. p. Nogo), Moga, Hlinca, I. Ban – Fehér – Balla, Ţegle, P. Păcurar, Cr. Cigan (71. p. Lukács Zs.) – Sg. Arnăutu (90. p. Sorian). Edző: Cristian Lupuţ.

A Luceafărul legközelebb holnap kupamérkőzésen lép pályára a szentmártoni sportközpontban, a 14 órakor kezdődő összecsapáson a Brassói FC lesz a váradi alakulat ellenfele.

Végre nyertek

A III. Liga 5. csoportja utolsó két helyezettjének „rangadóját” rendezték meg múlt pénteken Váradalpáron, ahol az addig sereghajtó Fugyivásárhelyi SK a Pusztadaróci Recolta együttesét fogadta, amelyet Ovidiu Pop 86. percben szerzett góljával 1–0 arányban sikerült legyőzni. Sikerével az SK elhagyta az utolsó helyet, és Gheorghe Silaghi vezetőedző szerint elkapta a kötelet, amely a középmezőnyhöz való kapaszkodást jelentheti számára. Az edzőnek azonban főhet a feje, mert a vendégek durva játékának betudhatóan Cornea, Petricău és Sergiu Ban súlyos sérülést szenvedett, és idén már nem számíthat rájuk a szakvezető. A Fugyivásárhely a következő összeállításban szerepelt a múlt heti meccsen: Hava – R. Pop, Gal, Șumălan, Lőrincz – Haş, Vali Petricău (65. p. Mocskola), Sg. Ban (89. p. Coriolan Chiș), G. Cornea (58. p. Boka) – Chiș Toie – Ov. Popa. Edző: Gheorghe Silaghi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!