ERDON Helyi sport hírek

2016.09.18. 17:21

A szerencsésebb csapat nyert…

A férfikosárlabda Román Kupa 2016. évi nyertese a Szuperkupát is elhódította, miután az Antonio Alexe Sportarénában saját szurkolói előtt győzte le a bajnoki címvédő Nagyváradi VSK U együttesét.

A férfikosárlabda Román Kupa 2016. évi nyertese a Szuperkupát is elhódította, miután az Antonio Alexe Sportarénában saját szurkolói előtt győzte le a bajnoki címvédő Nagyváradi VSK U együttesét.

A múlt hét közepén lebonyolított férfikosárlabda Szuperkupa egyfelvonásos döntőjében? Nagyváradi VSK U–Kolozsvári U BT 67–70 (15–19, 18–15, 19–15, 15–21). Látványos, jó mérkőzést vívott egymással a két csapat, amelynek végén a hazai drukkerek közül isteni szerencsére senki sem kapott szívinfarktust! Csütörtök este zsúfolásig telt nézőtér (sokan kívül is rekedtek) előtt – harmadik alkalommal – rendezték mag a férfikosárlabda Szuperkupa döntőt, és az elején a vendég kolozsváriak voltak valamivel jobbak, az első negyed végéig öt pontos előnyre téve szert. A második játékrész hajrájában az egyre pontosabb váradi dobásoknak és persze a kiváló csapatjátéknak köszönhetően a vendégek előnye a szünetig egyetlen pontra (33–34) zsugorodott. A harmadik negyedet viszont már négy pont előnnyel zárták Achim edző – egyre jobban játékba lendülő – tanítványai, viszont a záró felvonásban ismét pontatlanul dobtak kosárra, és a lepattanókkal is hadilábon álltak. Nem csoda, ha megremegett az addig biztos kéz, jött az eladott labda, odaát meg… Mintegy tíz másodperccel az utolsó sípszó előtt 67–67-es állásnál az előre törő Mirkovics labdát veszített, s az Rasicshoz került, akinek három pontot érő löketére mér nem érkezhetett válasz.

Pontszerzők és mestervélemény

VSK U: Mirkovics (19), Barnette (16), Zeno (11), Pasalics (9 ), Ţibîrnă (6), Nicoară (4), Denison (2). U BT: Rasics (19), Adamovics (15), Török (11), Jucan (7), Dykes (6), Pustozvonov (5), Barro (4), Kuti (3). A mérkőzést követő sajtótájékoztatón rövidre fogta mondanivalóját Cristian Achim, a VSK U edzője: – gratulálok a kolozsvári csapatnak, meg a váradi szurkolóknak! Nagyon szép és jó mérkőzést vívott a két gárda, bármelyikük megérdemelte volna a győzelmet. Remélem, játékosaim megúszták súlyosabb sérülések nélkül a viadalt, de ezt most még nem tudjuk. Mivel most nem sikerült elhódítani a Szuperkupát, azt szeretném, hogy jövőre az idény végén örülhessünk. Nem akarom sajnáltatni magunkat, ám el kell mondanom, hogy két igen fontos alapjátékosunk önhibáján kívül nagyon elmaradt a felkészüléssel, viszont bízom abban, hogy rövidesen sikerül bepótolnia azt. Az U BT-nek szóló gratulációmhoz annyit tennék hozzá, hogy ma ők voltak a jobbak!

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!