ERDON Helyi sport hírek

2016.08.19. 14:12

Érmihályfalvi focisták a Karnevál Kupán

Korosztálya 20 csapatos mezőnyében a 8. helyet szerezte meg az Érmihályfalvi Unirea 2005-ben született gyerekek alkotta csapata a debreceni Karnevál Kupán.

Korosztálya 20 csapatos mezőnyében a 8. helyet szerezte meg az Érmihályfalvi Unirea 2005-ben született gyerekek alkotta csapata a debreceni Karnevál Kupán.

Már 26-ik alkalommal tartották meg a közelmúltban Debrecenben - a Virágkarnevál időpontjához igazítva - a Karnevál Kupa nemzetközi utánpótlás focitornát. Nagyszabású, a debreceni Olasz Focisuli szervezésében zajlott eseményről van szó, hiszen 10 korosztályban 120 csapat vett ezen részt, tudtuk meg Szabó Zoltán edzőtől, aki Szász Attila kapusedzővel együtt az Érmihályfalvi Unirea 2005-ben született gyerekek alkotta csapatával vett részt a versenyen. A nemzetköziséget jelentette, hogy a magyarországiakon kívül Szlovákiából, Szerbiából, Ukrajnából és Romániából (az érmellékieken kívül például a Marosvásárhelyi ASA, a Kolozsvári CFR, Brassó, Csíkszereda, Székelyudvarhely képviseletében) érkeztek csaptok.

Eredmények

Az érmihályfalviak korosztályának 20 csapatát  4-es csoportokba sorolták, az első kettő került a legjobb 8 közé, ahol a győztesek az 1-4, a vesztesek az 5-8 helyekért küzdöttek tovább.

Eredményeik a csoportban: Diósgyőr - Unirea 3-0, Unirea - Balmazújváros 2-0, Unirea - Debreceni EAC 1-0. A legjobb nyolc között Mátészalka - Unirea 1-0. Az 5-8 helyért DHSE Olasz Focisuli - Unirea 1-0, Csepel - Unirea 0-0 (büntetőkkel 2-1). A mezőnyt nagyrészt akadémiai szintű csapatok alkották, mondta el Szabó Zoltán, aki szerint a gyerekeknek, de az edzőknek is nagy élmény és tapasztalatszerzési alaklom volt a tornán való részvétel. Az élményekhez tartozik, hogy az esemény hivatalos megnyitóját a DVSC - MTK NB. I.-es meccs szünetében tartották. A Karnevál Kupán részt vett csapatok mindegyike hivatalos volt a Nagyerdei Stadion nézőterére, sőt, a csapatokból kiválasztott egy-egy gyerek kísérte be a gyepszőnyegre a nagy csapatok játékosait, az Unireából Kardos Milánt érte a megtiszteltetés.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!