ERDON Helyi sport hírek

2016.07.12. 16:09

EB-n induló íjászok

Két nagyváradi fiatal szerzett indulási jogot az utánpótlás korúak részére kiírt íjász kontinensbajnokságon.

Két nagyváradi fiatal szerzett indulási jogot az utánpótlás korúak részére kiírt íjász kontinensbajnokságon.

A még ifjúsági versenyző csigás íjász Kiss Viktor és csapattársa, a kadétkorosztályt képviselő Vivien Bălteanu (mindkettő Nagyváradi Redpoint Sportklub) indulhatnak az íjász Európa-bajnokságon. Jelenleg Bukarestben táboroznak a román íjász válogatott tagjaiként. Kiss 16 esztendős és a Iosif Vulcan Főgimnázium matematika osztályába jár, míg 15 éves csapattársa idén felvételizett a Nagyváradi Egészségügyi Középiskolába. Két éve űzik eme látványos és szép sportágat, s már mindketten bajnoki címet is szereztek, mivel a váradi klub igyekszik támogatni gyerek és ifjúsági korosztályokban nevelkedő utánpótlás íjászait, ám azoknak a jelenleginél jóval korszerűbb felszerelésre lenne szükségük…

Tehetségesek

Kiss Viktor teremben és szabadtéren is országos bajnok volt az idén, de ő is több és jobb eredményt mondhatna a magáénak újabb, minőségi „fegyverzet” esetében. Tehetségük és eredmény éhségük nagyon fontos ebben a sportágban – állítja a klub ifjúságiakkal foglalkozó edzője, Luca Baroni, az Olasz Íjász-szövetség illusztris tagja, aki szerint nagyobb figyelmet érdemelne ez a gyönyörű sportág a helyi hatóságok részéről, hiszen sokat tesz és tehetne is le a közössésztalára. Még annyit, hogy Nagyváradon, illetve Bihar megyében hat engedélyezett íjászklub és két egyesület működik, s évente megrendezik a megyei bajnokságot.

Lévay Sándor

Címkék#Íjász Eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!