ERDON Helyi sport hírek

2016.07.18. 14:57

Antonio Alexe emléktorna

Szeptember 8-10. között idén ismét megrendezik az Antonio Alexe nemzetközi kosárlabda emléktornát. Az eseményen ezúttal csak három csapat vetélkedik.

Szeptember 8-10. között idén ismét megrendezik az Antonio Alexe nemzetközi kosárlabda emléktornát. Az eseményen ezúttal csak három csapat vetélkedik.

Hetedik alkalommal rendezik meg az egykori kiválóság, Antonio Alexe emlékére kiírt kosárlabda tornát. Idén, az eddigi négy helyett csupán három legénység verseng, viszont egyik közülük az emléktorna története során – a szerb Partizan Belgrad személyében – az eddigi legerősebb és „legfélelmetesebb” ellenfélként lesz jelen. A sokszoros szerb bajnok és Adria Kupa győztes Partizan huszonegy bajnoki címet szerzett, tizenhárom szerb kupa tulajdonosa, hat Adria- és három Koracs Kupát nyert, emellett egy alkalommal az Euroligát is elhódította. A torna harmadik részvevője a a lengyel BM Slam Stal Ostrow.

Romániában is játszottak

A Stal Ostrow a 2015/16. évi bajnokságban 13. helyen végzett a lengyel élvonalban, miután hét éve élcsapatként anyagi okok miatt visszalépett a legjobbak közül. Mára rendeződtek az együttes anyagi gondjai, s keretében két olyan játékos is lehetőséget kapott, akik (Nikolov és Millage) a romániai Nemzeti Ligában szerepelő csapatokban (Kolozsvári Mobitelco és Steaua, illetve Kolozsvári U BT) is hosszabb ideig szerepeltek. A torna műsora, szeptember 8., csütörtök, 19 óra: BM Slam Stal–VSK U; péntek, 19 óra: Partizan–BM Slam Stal; szombat, 18 óra:VSK U–Partizan.

 Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!