ERDON Helyi sport hírek

2016.03.15. 16:23

Ha fair-play, akkor BTK!

A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség hetedik alkalommal szervezte meg ferbruár végén a tanárok részére kiírt Educatio Kupa elnevezésű teremfoci-bajnokságot.

A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség hetedik alkalommal szervezte meg ferbruár végén a tanárok részére kiírt Educatio Kupa elnevezésű teremfoci-bajnokságot.

 

A tornán 16 csapat lépett pályára a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum tornatermeiben. Partiumot egyetlen csapat, a Bihar megyei Bihari Tanárok Köre (BTK) képviselte. A lelkes bétékásokat az sem törte le, hogy három kulcsfontosságú játékosuk (Zsigmond Levente, Schek Csaba és Rácz Barna) az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, idő pedig már nem volt hasonló kaliberű játékosokat toborozni. A csoportban a többszörös bajnok székelyudvarhelyi Sportiskola volt az egyik ellenfél, a sepsiszentgyörgyi Puskázók és a makfalvai Oktatók mellett. A tartalékosan felálló bihariak tisztességesen helytálltak a Puskázók nyerte csoportban a Sportiskola előtt, míg a bihariak a makfalvai pedagógusokkal a két utolsó helyen osztozkodtak. A bihariak legjobb játékosa Zsirka Norbert volt, aki a csapat gólkirálya is lett.

Tartalékos bihariak

A bihariak csoportjában második helyen végzett székelyudvarhelyi Sportiskola megrázta magát, és a 2016-os tornát is ők nyerték, második lett a marosvásárhelyi Sporto-Sokk, harmadik a szintén marosvásárhelyi Sportiskola, és a negyedik helyen a sepsiszentgyörgyi Puskázók végeztek. A Fair play-díjat pedig ebben az észtendőben is a Bihari Tanárok Körének ítélték oda.

A BTK a következő kerettel vett részt a tornán: Bozsik Lóránd (Bogyoszlói Általános Iskola), Bucsás Levente (Élesdi Constantin Şerban Elméleti Líceum), Cseke Sándor (Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum), Kléh Ákos (Micskei Miskolczy Károly Általános Iskola), Kozma Sándor (Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum), Mocsár László (Hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola), Vad Zoltán (Nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium), Zsirka Norbert (Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum).

Vad Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!