ERDON Helyi sport hírek

2016.03.15. 16:33

Bajnoki és nemzetközi tékvandósikerek

Március első felének végén a romániai Vaslui-ban rendezték meg az ifjúsági és felnőtt országos tékvandó-bajnokságot. Ugyanabban az időpontban az Eperjes Kupa küzdelmei zajlottak Szlovákiában.

Március első felének végén a romániai Vaslui-ban rendezték meg az ifjúsági és felnőtt országos tékvandó-bajnokságot. Ugyanabban az időpontban az Eperjes Kupa küzdelmei zajlottak Szlovákiában.

Az országos bajnokságon tizennyolc hazai klub százhatvan versenyzője indult, közöttük a Nagyváradi Tae-Kyon Sportklub versenyzői Sas Sándor klubelnök-edző vezetésével, aki a versengések befejezését követően elégedetten nyilatkozott tanítványai sikeres szerepléséről, mondván, hogy azok rengeteget dolgoztak és komolyan készültek egész évben. Az edző öt ifjúsági- és négy felnőtt korosztályú sportolót szerepeltetett, akik tizenkét érmet szereztek: két arany-, három ezüst- és hét bronzérem került a tarsolyukba. Aranyérmet Cătălin Topai (70 kg, egyéni harc) és az ifjúsági fiú csapat (különleges technikák, Vlad Găvruţa, Sebestény Richárd, Andrei Mladin) szerzett, ezüstérmes Cristina Bacio (ifjúsági egyéni harc), Vlad Găvruţa (ifjúsági egyéni harc) és a felnőtt férfi csapat (Cătălin Topai, Andrei Birta, Szabó Róbert, Rares Patacă) volt, míg bronzérmes Vlad Găvruţa (2), Andrei Birta (2), Cătălin Topai, Sebestyén Richárd és Andrei Mladin lett.

Nyílt verseny Eperjesen

A szlovákiai tékvandó rendezvényen hét ország tizennyolc klubjából kétszázhét versenyző vett részt, s a megmérettetésnek a huszonhárom tagot számláló román küldöttség volt a főszereplője, ahol a Nagyváradi King Do-Lions Sportklub együttesét (elnök-edző: Tulkos Rómeó) hat versenyző (gyerekek: Edina Mureşan, Răzvan Cotuţ; ifjúságiak: David Muresan, Denisa Cotuț, David Sferle; felnőttek: Andreea Ganea) képviselte. A váradi klub eredményei, első helyezettek: Andrea Ganea, Denisa Cotuţ (harc), Edina Mureşan (női különleges technikák), Razvan Danut (férfi különleges technikák), David Muresan (harc), valamint a fiú és a női ifjúsági tull csapat; második helyezett: Denisa Cotuţ (különleges technikák); harmadik helyezettek: Andreea Ganea (erőtörés), Edina Mureşan, Răzvan Cotuț, David Sferle (egyéni harc), valamint a fiú harc csapat. David Mureşant a torna legjobb ifjúsági versenyzőjének is megválasztották, a román csapat pedig összesítésben a második helyen végzett.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!