ERDON Helyi sport hírek

2015.05.24. 11:46

52. Ér Kupa: Bogyoszló és Albis lett a győztes

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a pénteken és szombaton lebonyolított 52. Ér Kupa kézilabdaverseny résztvevőit és szervezőit: Éradonyban a labda mellett az esernyő volt a leghasznosabb holmi.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a pénteken és szombaton lebonyolított 52. Ér Kupa kézilabdaverseny résztvevőit és szervezőit: Éradonyban a labda mellett az esernyő volt a leghasznosabb holmi.

Az Érmellék nyolc falujának részvételével rendezett Ér Kupa kézilabdaverseny nem csak a diákok és tanáraik, de az éppen rendező település egészének is egy közös esemény - talán éppen ezért is találták ki azt fél évszázaddal korábban: hogy ne csak a sportoljanak a gyerekek, de a közösségeket is erősítsék. Idén Éradonyon volt a sor, hogy vendégül lássa a társakat. A szervezők két napon át mintegy 300 személy ellátásáról kellett gondoskodjanak, őket a kultúrházban várta terített asztal, közben az iskola előző napokban leaszfaltozott pályáján pénteken 24 csoportmeccset játszottak le a lány és fiúcsapatok, kiket két-két csoportba sorsoltak. Szombaton az előző napi eredmények szerint a helyosztókra, illetve az elődöntőkre és döntőkre került sor. A helyosztókon a lányoknál a hetedik helyért Keserű - Adony 10-2, az ötödik helyért Albis - Kereki 10 - 0, a harmadik helyért Ottomány - Érszőlős 5 - 0; a fiúknál a hetedik helyért Kereki - Adony 11-7, az ötödik helyért Ottomány - Bogyoszló 15 - 8, a harmadik helyért Szőlős - Keserű 23 - 4.

Kupadöntő hangulatban

A döntők csúszással kezdődtek, mivel újra "esőszünetet" kellett elrendelni, ami után előbb leseperték a vizet a pályáról, aztán állt szembe egymással Bogyoszló és Szalacs lánycsapata. "Akármennyi az erő, Bogyoszló a nyerő" - hirdette egy kerítésre akasztott buzdító szöveg, a lányok pedig tartották maguk ehhez, hosszabbítás után 6-3-ra nyertek. Következtek a fiúk, már szakadó esőben, ahol ugyancsak Szalacs volt az egyik fél, ám nekik sem sikerült a győzelem, újra Bogyoszló község örülhetett, mert az oda tartozó Albis ifjai nyertek 4-2-re. A sorrend tehát a lányoknál: Bogyoszló, Szalacs, Ottomány, Szőlős, Albis, Kereki, Keserű, Adony; a fiúknál Albis, Szalacs, Szőlős, Keserű, Ottomány, Bogyoszló, Kereki, Adony.

Közösségi rendezvény

Előbújt a nap, mire felsorakoztak a csapatok a díjátadásra. Év elején szinte megrémült, amikor kiderült: Adony rendezi az Ér Kupát, hiszen nem volt megfelelő pálya, emlékezett vissza Bordás Károly polgármester. Sok izgalom és munka után azonban sikerült biztosítani a körülményeket, amiért a helyi szervezőnek és munkatársainak mondott köszönetet a polgármester. Nem csak a nyolc település, de az egész Érmellék büszke lehet erre a versenyre, mely a megyében egyedülálló diáksereget mozgat meg és közösségi rendezvénnyé nőtte ki magát, mondta Cseke Attila képviselő. Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy teljesítették a vállalást és az adonyival együtt immár minden "érkupás" településen aszfaltozott pálya várja a csapatokat, melyek lelkesedése, a közösségek összefogása meg is érdemli ezt a gondoskodást.

Elismerések

Köszöntötte a csapatokat Gáspár Tünde községi iskolaigazgató is, aki átadta az érmeket, okleveleket, kupákat, labdákat a csapatkapitányoknak, illetve a különdíjakat a következők szerint: legjobb kapusok Tarpai Barbara (Bogyoszló) és Farkas Tamás (Szalacs), legjobb játékosok Ádám Viktória (Bogyoszló) és Pál Norbert (Albis), utóbbi gólkirály is lett 36 találattal, csakúgy mint Sós Barbara (Szalacs, 28 gól). Sportszerűségi díjat kapott Bogyoszló fiú és Adony lánycsapata. Oklevelet kapott a verseny létrehozásáért és életben tartásáért a megyei szövetségben dolgozott Szász László, továbbá Babos Endre ottományi tanár és Szodoray Árpád ny.helyi iskolaigazgató. Gáspár Tünde köszönetet mondott még a verseny lebonyolításában vállalt szerepéért Lukács István szülőbizottsági elnöknek és Nyakó Zoltán szervező/edzőnek. Mindezek után nem maradt más hátra, mint hogy készüljenek az emlékfotók.

A csapatok jövőre Albison találkoznak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!