ERDON Helyi sport hírek

2015.04.09. 14:07

Menesztették a pólósok edzőjét

Csütörtök este a Nagyváradi Városi Sportklub vízilabda szakosztálya felbontotta Dorin Costrăș munkaszerződését. Az idény végéig Ciprian Cîmpianu segédedző ül a kispadra.

Csütörtök este a Nagyváradi Városi Sportklub vízilabda szakosztálya felbontotta Dorin Costrăș munkaszerződését. Az idény végéig Ciprian Cîmpianu segédedző ül a kispadra.

Dorin Costrăș vízilabda edző leváltásának fő oka a játékosok utóbbi időben mutatott gyenge teljesítménye volt: az utóbbi nyolc bajnokságot megnyerő váradi csapat igen korán kiesett a kupaküzdelemből, azt követően pedig kevés meggyőződéssel folytatta a bajnoki csatározásokat is. Florin Birta klubelnök és Dorin Costrăș edző közösen egyezett meg az azonnali szerződésbontásról, végső következtetésük az volt, hogy a csapatnak egy sokkra van szüksége ahhoz, hogy rendeződjenek körülötte a dolgok egy újabb bajnoki cím megszerzése érdekében.

Köszönet a „réginek”

A klub vezetősége megköszönte Dorin Costrăş edzőnek eddigi, a váradi csapat mellett eltöltött két évi munkásságát és további sikereket kívánt számára a szakmai- és magánéletében egyaránt. – Felhőtlen, jó volt a viszonyunk az edzővel – mondta a klubelnök. – Sajnos, az utóbbi időben nem ment a csapatnak, az okokat nem ismerjük, csupán feltételezzük az összeférhetetlenséget a játékosok és az edző között, ugyanekkor félő volt, hogy veszélybe kerül egész évi munkásságunk, ha valamit nem változtatunk. Válogatott pólósaink sem hozták magukat az utóbbi meccseken, játékuk felismerhetetlen volt, ám új edzőt jelen pillanatban lehetetlen lett volna szerződtetni. A menesztett szakvezető nem kommentálta a váltást, csak annyit mondott „ha nem megy a csapat, tenni kell valamit. Ilyen a sport, és remélem, magukhoz térnek a fiúk”.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!