ERDON Helyi sport hírek

2014.10.20. 16:55

Harmadik körben a vízilabdázók

A Nagyváradi VSK Digi férfivízilabda együttese a Budapesten lebonyolított csoportmérkőzéseken két győzelemmel a második helyen végzett és bejutott az egyenes kiesési szakaszba.

A Nagyváradi VSK Digi férfivízilabda együttese a Budapesten lebonyolított csoportmérkőzéseken két győzelemmel a második helyen végzett és bejutott az egyenes kiesési szakaszba.A BL második körének első összecsapásán a Budapesti OSC-től kikapott a sokszoros román bajnok VSK Digi, majd szombaton a német Duisburg, vasárnap este pedig rangadó csatában az orosz Sintez Kazany ellen diadalmaskodott: utóbbit 14–9 (3–2, 5–4, 3–2, 3–1) arányban győzte le. A váradi legénység így visszavágott az első selejtező tornán elszenvedett vereségért, végig vezetett a találkozón és megérdemelten szerezte meg csoportjában a második helyet. Góldobók: Avramovics, Negrean, Popoviciu, Csupics, Dunca, Georgescu, Kádár. Játszott még Pjetlovic, Alexa, Szabó és A. Crețu.

Fortuna következik

A LEN hivatalos tájékoztatása szerint a szövetség luxembourgi központjában ma sorsolják ki a BL-selejtezők következő körének párosítását. A kialakított párok október 29-én és november 12-én vívnak egyenes kieséses páros mérkőzést, s a győztesek jutnak a főtáblára, tehát a legjobb 12 közé. A mai sorsoláson csoportelsőket csoportmásodikkal párosítanak össze és azt is meghatározzák, hogy az adott pár győztese a főtábla két (már kialakított) csoportja közül melyikbe kerül. A sorsolást csoportelsőként várja a Pro Recco, a Budapesti OSC, a Radnicski Kragujevác és a Primorje Rijeka, míg soportmásodikokként a Crvena Zvezda, a Nagyváradi VSK, a Szolnok és a Mladost Zágráb.

Edzői szemmel

Dorin Costrăş, a VSK Digi szakvezetője hazaérkezésüket követően a következőket nyilatkozta lapunk munkatársának: – örülök csapatom továbbjutásának és gratulálok a fiúknak. Ugyanakkor szeretnék egy tévhitet eloszlatni: mi nem akartunk meghajolni és nem is hajoltunk meg egyik csapat előtt sem! A fiúk minden tőlük telhetőt megtettek a győzelemért mindhárom mérkőzésen, miközben például a kazaniak az ifiket is játszatták, mert ők a LEN Kupában szeretnének majd bizonyítani, nem pedig a legjobbak között. Szeretném, ha a mai sorsoláson a Kragujevácot kapnánk ellenfélül.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!