ERDON Helyi sport hírek

2014.07.22. 08:19

Félezer néző előtt strandröplabdáztak Őssiben

A múlt hét végén a Nagyvárad-Őssi Strandon rendezték meg az országos jelentőségű, idén már a 18. kiíráshoz érkezett strandröplabda-bajnokságot. Az Electrofor Kupára becézett esemény utolsó napján a döntőket és a bronzmeccseket mintegy ötszáz sportkedvelő néző tekintette meg.

A múlt hét végén a Nagyvárad-Őssi Strandon rendezték meg az országos jelentőségű, idén már a 18. kiíráshoz érkezett strandröplabda-bajnokságot. Az Electrofor Kupára becézett esemény utolsó napján a döntőket és a bronzmeccseket mintegy ötszáz sportkedvelő néző tekintette meg.

Nézőszámbeli rekordot döntött a múlt hét végén a Nagyvárad-Őssi Strandon lebonyolított, immár a 18. kiírásához érkezett országos jelentőségű strandröplabda-bajnokság. A Nagyváradi Transilvania Beach-Volley (igazgató: Radu Negruţ; alelnök: Adam Şinca) által szervezett, s az idén az Electrofor Kupa nevet viselő megmérettetésen 17 fiú és 11 lánycsapat vetélkedett. A női-, illetve a fiúcsapatok döntőit mintegy ötszáz néző tekintette meg, s olyan hangulatot teremtettek, hogy egy-egy látványosabb labdamenetet követően a nézők hangját a Sebes-Körös túl oldalán, a Sovata utcai tömbházakban is hallani lehetett…

Szerdán a hölgyek vetélkedőjével vette kezdetét a bajnokság, s csütörtök délutánra kiderült, mely csapatok vívják vasárnap a bronzmeccset, illetve a döntőt. Pénteken a fiúegyüttesek selejtezőivel folytatódott a torna, s a kedvezőtlen időjárás miatt, vasárnap reggel még játszottak meccseket az elődöntőért is.

Pénzdíj nélkül

A kiváló szervezésnek köszönhetően, vasárnap 17 órakor megkezdődhetett a díjátadás, amelyen a Transilvania Beach-Volley vezetői mellett tevékenyen részt vett az Electrofor cég igazgatója, Dan Carţiş, illetve Marcel Puşcaş volt futballista, a Bukaresti Steaua egykori elnöke, a Román Labdarúgó-szövetség jelenlegi fejlesztési igazgatója is. Bár a szervezésben nagy részt vállalt a Bihar megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a Polgármesteri Hivatal is, végül mégsem sikerült pénzjutalomban (is) részesíteni a dobogón végzett csapatokat, mivel két nappal a torna megkezdése előtt a Megyei Tanács tudatta, nem támogatja a tornát!

Jegyzőkönyv

A hölgyek versenyének döntőjében a Mamaiai Love Beach (Raluca Ispas, Marina Cojocaru) diadalmaskodott, miután a döntőben 2–1 arányban nyert a nagyváradi Denisa Pujky és Roxana Haidu alktta Aradi Fen ellen. A bronzmeccsen: Temesvár II. (Andreea Bârsăneanu, Beatrice Galiţ – utóbbi lett a torna legjobbja) – Temesvár I. (Adriana Melniciuc, Ioana Ordean) 2–0. A férfiak bronzmeccsén is volt váradi érdekeltség, miután az Adrian Holhoş, Moisa Abrudan kettős az Aradi Fan képviseletében 2–1 arányban legyőzte a Kolozsvári Uni Show Room (Bogdan Bratosin, Doru Ghimeş) együttesét. A döntőben a Nagyváradi Electrofor (Emil Lung, Daniel Todoran – előbbi játékos lett a férfitorna legjobbja) 2–1 (21–19, 14–21, 15–11) arányban diadalmaskodott a Marius Mascovici, Andrei Laza által alkotott Aradi CSU/Konstancai Tomis csapata felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!