ERDON Helyi sport hírek

2014.05.23. 18:02

Sajtókupa, először Szentimrén

Tizenkettedik kiírásához érkezett a Sajtó Kupa horgászverseny: idén május 31-én, szombaton Szentimrén, Guba Jenő magántaván etetik majd a halakat a „firkászok”.

Tizenkettedik kiírásához érkezett a Sajtó Kupa horgászverseny: idén május 31-én, szombaton Szentimrén, Guba Jenő magántaván etetik majd a halakat a „firkászok”.

A 2000 óta – két év kivételével – minden esztendőben megrendezett Sajtó Kupát a verseny szülő attya, Sorin Sotoc szervezte minden alkalommal sikeresen, miután egyik alkalommal sem érkezett panasz a kifogott hal mennyiségére, minőségére, s az egész napot betöltő baráti találkozók alkalmával kialakult bensőséges ünneplésre…

Egy kis múlt

Az első versenyre 2000. május 6-án Cséffán került sor, akkor még számos sajtótermék képviselője volt jelen, számos amatőr és profi zsúfolódott a vízparton, hogy minél több törpe harcsát csalogasson a horogra. Az elkövetkezendő négy évben (2001-2004) szintén a cséffai halastavak egyikén zajlottak az események, ezidőre jócskán megcsappant a mezőny, igaz, így is két számjegyű volt a részvevők száma. 2005-ben a kupa halastul mindenestül „átúszott” Köröskisújfaluba (Husasău de Criş), ahol a Camelot szabadidőközpontban 2008-ig rendezték meg évente a Sajtó Kupát. Egy év kihagyást követően, 2010-ben a hegyközcsatári tógazda látta vendégül a firkászokat, majd a kupa két évre (2011, 2012) visszatért Köröskisújfaluba. A legutóbbi versenyre a körösgyéresi tónál kerítettek sort, ahol a BN-től a Jurnal Bihoreanba „száműzött” Popa Zoltán diadalmaskodott az Informaţia de Bihor (Szatmári Tibor) és a Radio Transilvania (Marius Buda) képviselője előtt.

Szentimrén a sor

Az idén tehát – köszönhetően Sorin Sotoc és Ovi Pascu rendezésének, illetve Guba Jenő tógazda fogadtatásának – a szentimrei (nem tévesztendő össze az egykoron a megyei horgászegyesület tulajdonát képező tóval) magántónál adnak egymásnak találkát a firkászok, s próbálják kifogni a gazdagon telepített halfajokat, úgy, mint a keszegeket, a kárászokat, a harcsákat, a pontyokat, az amurokat vagy a csukákat. A verseny, amelyet többek között a Szalárdi Constructorul, az Érmelléki Horgász-egyesület, a CarpFan, a Fir Întins horgászbolt és az Autograf cég támogat, május utolsó szombatján, reggel 9 órakor kezdődik, s a négy órás versenyt követően a szervezők az első három helyezettet, illetve a legnagyobb halat kifogó „halvadászt” díjazza…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!