ERDON Helyi sport hírek

2013.11.05. 16:32

Főtáblára jutott a VSK Digi!!!

Három gólos vereséget szenvedett ugyan kedden a Nagyváradi VSK a Sintez Kazany elleni vízilabda Bajnokok Ligája visszavágón, ám így is tovább jutott.

Három gólos vereséget szenvedett ugyan kedden a Nagyváradi VSK a Sintez Kazany elleni vízilabda Bajnokok Ligája visszavágón, ám így is tovább jutott.

Ígéretesen kezdett a Nagyváradi VSK Digi a Sintez Kazany ellen kedden délután játszott férfivízilabda Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért kiírt visszavágón: a 2. percben született hazai gyors gólra a nyolcadikban vendégválasz érkezett, így az első negyed (1–1) után megmaradt a váradi meccsen megszerzett ötgólos (13–8) előny. Ami azonban a második negyedben következett az rémálomszerű volt: a 13. percben a hazaiak 3–1-re vezettek – még következett a váradi szépítés (3–2) –, s a 17-ben más ötgólos volt a Kazany előnye, amikor 7–2-re húztak el. Hét–három, majd 8–3 következett, ekkor két találattal válaszoltak a vendégek (8–5), de az orosz csapatban még volt annyira erő, hogy ismét öttel (10–5) ússzanak meg. A végszót azonban a váradi együttes mondta ki: kettőt szórt, s egyet sem kapott, s bár 10–7 arányban kikapott, 20–18-as összesítéssel a BL főtáblájára jutott. Sintez Kazany–Nagyváradi VSK Digi 10–7 (1–1, 5–1, 2–3, 2–2). Játékvezetők: Boris Margeta (Szlovénia), Nenad Golijanin (Szerbia). LEN-megfigyelő: Dragan Rajevics (Montenegró).

Verhető ellenfelek

A továbbjutó VSK Digi a főtáblán a B csoportban szerepel majd a Galatasaray, a Spandau 04 Berlin, az AN Brescia, a Partizan Belgrád, valamint a Radnicski Kragujevac–Vouliagmeni párharc győztese ellen. Mindenki kétszer játszik minden ellenfelével, s a csoportok első három helyezettje jut be az új rendszerű végső döntőbe, a final six-be. Kivéve az A csoportot (ZF-Eger, CN Atletic-Barceloneta, Jug Dubrovnik, Olympiakos Pireusz, a Pro Recco–Crvena Zvezda párharc győztese, s feltehetően a Primorje Rijeka), ahova az Eger került. Itt ugyanis a Barceloneta a rendező jogán eleve döntős részvevő, tehát nem három, hanem csak két továbbjutó helyért harcol a többi öt alakulat. A főtábla-küzdelmek játéknapjai: 2013. november 20., december 4. és 18., 2014. január 8. és 29., február 22., március 15. és 25., április 9., valamint május 3. A final six torna (2014. május 29-31., Barcelona) menetrendje előre meghatározott. A főtábla két csoportgyőztese közvetlenül az elődöntőbe jut, ellenfelük Barcelonában a csoportmásodik–csoportharmadik párharcok győztese lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!