ERDON Helyi sport hírek

2012.06.02. 09:40

Győzelemmel búcsúzott az Unirea

Bihar megye - Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől, és a 2011-2012-es labdarúgó szezontól az Érmihályfalvi Unirea a III.-Liga pénteki, utolsó fordulójában.

Bihar megye - Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől, és a 2011-2012-es labdarúgó szezontól az Érmihályfalvi Unirea a III.-Liga pénteki, utolsó fordulójában.

Az egész szezont tekintve is talán a legkevesebb szurkoló volt tanúja annak, hogy az Unirea a szezon utolsó mérkőzésén azt a Facsádi Flacărat fogadta, melyet ősszel idegenben is legyőzött. Nagyobb tétje a vendégek számára volt a találkozónak, hiszen győzelmük esetén biztos bennmaradók, más eredménynél a riválistól függtek. Ennek megfelelően támadóan léptek fel, a hazaiak a félidő derekán kerültek először helyzetbe Fele Sz. és Szalai révén. A vezetést a facsádiak szerezték meg a 30. percben Speroni fejesével.

Sárgák, pirosak

A 34. és 38. percek közötti időszak igen "mozgalmasra" sikerült: a 34.-ben Laurenţiu kapus a tizenhatoson kívül "elütötte" Dumitert, amiért piros lapot kapott. A szabadrúgás előkészületei közben Fele S. sárgát kapott, majd szövegelésért Kovács István FIFA-bíró a második sárgát is felmutatta neki - így ő is kiállt a 37. percben. A szabadrúgást Iambor a felső lécre rúgta, a kipattanóból pedig Magda befejelte az egyenlítő gólt. A második félidőben is a vendégek támadtak többet, ám meddő próbálkozásaik közben, a 76. percben egy egyéni akció végén Ionescu az Unireának szerzett gólt. Az így már egyre idegesebb facsádiak akkor nyugodtak meg, mikor megtudták: riválisuk is kikapott, így vereségük ellenére megmenekültek a kieséstől. A szezon zárultával elmondható: az Érmihályfalvi Unirea teljesítette a kitűzött célt, és bennmaradt a III.-Liga 5. csoportjában.

Érmihályfalvi Unirea - Facsádi Flacara 2-1 (1-1). Praszler stadion, 150 néző. Gólszerzők: Magda, Ionescu, illetve Speroni. Sárga lapok: Fele Sz., Fele S., Morar, Ionescu, illetve Furdean, Briciu, Drăgan. Piros lapok: Fele S., illetve Laurenţiu. Játékvezető Kovács István, partjelzők Constantin Por és Glázer János. 

UNIREA: Szász - Ionescu, Magda, Ruszkai, Morar (68.p. Săraz), Buştea, Fele S., Fele Sz. (77.p. Pap), Iambor (61.p. Bârsan), Dumiter (64. Crişan), Szalai. Edző: Csűri Sándor. 

FLACĂRA: Laurenţiu (34.p. Rădulescu) - Gălan, Tuculea, Drăgan (86.p. Jichici), Furdean (74.p. Mihuţă), Gindaru (90.p. Tav), Briciu, Toma, Olayeni, Speroni, Zeton. Edző: Marius Baciu.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!