ERDON Helyi sport hírek

2012.05.30. 20:19

Rákóczi Gergő nyert Cséffán

A Bihar megyei Cséffán rendezték meg május 25–27. között a hazai nemzeti bajnokság első fordulóját, ami az egyetlen nemzetközi minősítéssel bíró verseny Romániában.

A Bihar megyei Cséffán rendezték meg május 25–27. között a hazai nemzeti bajnokság első fordulóját, ami az egyetlen nemzetközi minősítéssel bíró verseny Romániában.

 

A versenyre a román sportág élvonala mellett beneveztek a fogathajtósport olyan nagyjai is, mint Lázár Zoltán, Dobovitz József, valamint Hódi Károly. Mindhárman voltak már a sikeres magyar válogatott tagjai. Sajnálatos módon Lázár Zoltán lovai megbetegedtek, így ő a verseny előtt hazautazott Budapestre. Az idén először írtak ki négyes fogathajtó versenyt, az országban több mint húszévnyi szünet után. Pénteken a díjhajtás versenyszámában a kettes fogatoknál Rákóczi Gergő győzött, őt követte Bajkó Tibor (a tavalyi bajnok), valamint Hódi Károly. A négyeseknél a sorrend Dobrovitz József, Barta Eduárd és Babó Kálmán volt. A maraton versenyszámra szombaton került sor. Ketteseknél e versenyszámot a magyarországi Galambos Nándor nyerte, őt követte Rákóczi Gergő és a szintén Bihar megyei Imre Zoltán. A négyeseknél az előző napi eredmény ismétlődött, azaz Dobrovitz József mögött Barta Eduárd és Babó Kálmán végzett. Vasárnap az akadályhajtás versenyszámában ismét Rákóczi Gergő győzött, őt követte Galambos Nándor és Imre Zoltán. Négyes fogatoknál Dobrovitz József győzött, Babó a második, míg Barta Eduárd a harmadik helyen végzett. A kettesek összetett versenyében Rákóczi Gergő lett az első, második helyen a magyarországi Galambos Nándor, míg a harmadikon a gyergyói Bajkó Tibor végzett. Négyeseknél magyar himnusz zengett, hiszen Dobrovitz József végzett az első helyen, a másodikon Barta Eduárd, míg a harmadikon a nagyváradi Babó Kálmán.

Mától Vecsésen

A verseny után Rákóczi Gergő „lóhalálában” Magyarországra utazott, ahol még aznap a késő délutáni órákban Válajjon vett részt „váltott lovakkal” egy meghívásos versenyen. Kedden a Budapest melletti Vecsésre utazott, hiszen ma megkezdődik – a négy napra tervezett – Közép-Európa legnagyobb fogathajtó versenye. A Román bajnokság következő fordulójára Bethlenben kerül sor június 29. – július 1. között.

Raţiu Rozalia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!