ERDON Helyi sport hírek

2012.04.04. 16:55

Vereség hazai pályán

Bihar megye - Hazai pályán szenvedett 1-0-ás vereséget tegnap délután az Érmihályfalvi Unirea a III-Liga 19. fordulójában úgy, hogy akár nagyobb is lehetett volna a "zakó".

Bihar megye - Hazai pályán szenvedett 1-0-ás vereséget tegnap délután az Érmihályfalvi Unirea a III-Liga 19. fordulójában úgy, hogy akár nagyobb is lehetett volna a "zakó".

A két csapat összecsapását ősszel a Resicabányai Şcolar 2-1-re nyerte, és a hazai szurkolók a visszavágásra készültek. Azonban már a 3. percben világos lett: ez nem az a film, Bitiş emelését Cura a gólvonalról fejelte ki. Az Érmihályfalvi Unirea meglehetősen vérszegény támadásokat vezetgetett, a vendégek annál veszélyesebb ellentámadásokkal válaszoltak. A 26. percben újra Bitiş került helyzetbe, és alig gurított mellé. A 40. percben hazai részről Buştea szabadrúgása közelítette meg a kaput, az ellentámadásnál Beloescu 2 méterről a felső lécre bombázott - amivel akár már 0-3 is lehetett volna! A második játékrész elején újra Bitiş került helyzetbe - Szász a szó szoros értelmében a lábáról szedte le a labdát -, a resicaiak edzője valójában a hazaiaknak tett szolgálatot, amikor a meccs vége felé lecserélte.

Emberhátrányban...

A vendégek helyzetei az 54. percben értek góllá, amikor Beloescu ajtó-ablak helyzetben emelt a kiszolgáltatott Szász felett a hálóba. Jellemző, hogy az első, valóban a kapu felületére tartó Unirea-lövésre a második félidő derekáig kellett várni, később Buştea, Fele Sz., Dumiter és Pap előtt adódott kisebb-nagyobb lehetőség. Az utolsó perceket az Unirea emberhátrányban játszotta, mert Magda megsérült, cserelehetőség pedig már nem volt, de valójában ezen már semmi nem múlt. A házigazdáktól Szász és Iambor játéka dícsérhető - két ember viszont kevés volt még a pontszerzéshez is.

Érmihályfalvi Unirea - Resicabányai Şcolar 0-1 (0-0). Praszler stadion, 200 néző. Gólszerző: Beloescu (54.p.). Sárga lapok: Ruszkai, Cura, Morar, illetve Fedor, Pitaru. Játékvezető: Kegyes Ervin, partjelzők Costea Danuţ és Neichi Sergiu (mindhárman Szatmárról). Szövetségi megfigyelők: Cârstea Adrian (Temesvár), Arsa Emil (Arad).

Unirea: Szász – Ionescu, Cura, Ruszkai (65.p. Fele Sz.), Morar, Crişan, Magda, Iambor, Bârsan (75. Săraz), Szalai (55.p. Dumiter), Buştea (83.p. Pap). Edző: Csűri Sándor.

Scolar: Haidău – C.Pop, Gurici, Utim, Pitaru, Fedor, Doana (32.p.Loba / 75.p. Jaranete), Onică (66.p. Costescu), Breşneni, Bitiş (79. Mihălila), Beloescu. Edző: Doana Leontin.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!