ERDON Helyi sport hírek

2012.03.21. 15:26

Magyar Petra bronzérmet szerzett

A szatmárnémet Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tanuló 17 éves Magyar Petra, a Szatmárnémeti SK tőrvívójaként harmadik lett Temesváron a 23 éven aluliak egyéni bajnokságán.

A szatmárnémet Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tanuló 17 éves Magyar Petra, a Szatmárnémeti SK tőrvívójaként harmadik lett Temesváron a 23 éven aluliak egyéni bajnokságán.

 

Először szereztek a Szatmárnémeti SK női tőrvívói egyéni érmet a 23 éven aluliak bajnokságában, szerdán ugyanis a temesvári küzdelmek végén Magyar Petra a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas 17 tanítványa a döntőbe jutásért vívott asszóban a Steaua CSA sportolójától, Carina Olarutól kapott ki szoros meccsen, 15–13 arányban. A fővárosi tőrvívó egyébként végül megnyerte a bajnokságot.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tanuló Magyar Petra a nyolcaddöntőben csapattársát, Varga Anettet verte, így utóbbi a 14. helyen zárt, de a legjobb tizenhatba jutásért is két szatmári lány küzdött: Petrişor Evelin Bujer Reginát verte, viszont az előbbi kikapta a következő asszót, így a 13. pozícióban fejezte be a bajnokságot, míg Bujer a 20. lett. A Szatmárnémeti SK vívói közül Décsei Patrícia a 9., Löchli Evelyn pedig a 21. helyen zártak.

Ma a csapatversennyel folytatódik a bajnokság, és a tegnapi eredményeknek köszönhetően az SK a mezőny második kiemeltje. Ennek köszönhetően egyenes ágon jutott az elődöntőbe, ahol a házigazda Temesvári Poli lesz az ellenfél. Tavaly a szatmári lányok bronzérmet szereztek, az edzők pedig remélik, hogy a csapat idén megismétli a 2011–es teljesítményt, vagy egy szebben csillogó éremre cserélik a bronzot. Az idei kvartettet Décsei Patrícia, Magyar Petra, Varga Anett és Petrişor Evelin alkotják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!