ERDON Helyi sport hírek

2012.02.08. 09:17

Edzőt vált Nagy Attila

Február végén még a Szatmárnémeti SK sportolójaként áll rajthoz Románia 400 méter gátfutó specialistája, Nagy Attila, utána a Bukaresti Steauához igazol. Szatmári edzőjétől már elbúcsúzott.

Február végén még a Szatmárnémeti SK sportolójaként áll rajthoz Románia 400 méter gátfutó specialistája, Nagy Attila, utána a Bukaresti Steauához igazol. Szatmári edzőjétől már elbúcsúzott.

 

Edzőt vált Szatmár megye legjobb atlétája, Nagy Attila, aki márciustól a Steaua teljes értékű sportolója lesz. A 23 éves versenyző tizenkét év után válik meg a Szatmárnémeti SK–tól és a klub trénerétől, Fülöp Györgytől. „Őszintén megmondom, kissé mellbe vágott Attila bejelentése. De ez az ő döntése. Az élet megy tovább, ha úgy gondolja, hogy neki jobb lesz, akkor tegye azt, amit tenni kell” – mondta lapunk megkeresésére Fülöp György.

 

„Nem haragszom”

Telefonon felhívtuk Nagy Attilát is, aki elmondta, szükségszerű a váltás, mivel Szatmárnémetiben nincsenek edzési körülményei. „Nem haragból váltok. A körülmények vezettek oda, hogy Bukarestbe költözzek. Én megköszönöm Fülöp György segítségét és munkáját, ő nem tehet arról, hogy ide jutottunk. A Steaua felajánlotta, hogy legyek teljes értékű sportolójuk, és mivel ott vannak edzési körülmények, ezért döntöttem, hogy szakítok a Szatmárnémeti SK–val. Nem lehet, hogy csak a szabadban, hóban, fagyban, sárban edzem. Nincs pálya, ahol lehet készülni a versenyekre” – tette hozzá a sportoló.

Mint ismeretes, a Nagy Attila tavalytól a Bukaresti Steaua és a Szatmárnémeti SK kettős igazolású atlétája volt, de korábban a Kolozsvári VSK csapatában is szerepelt. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki lesz az edzője a Steauánál, többek között Dorinel Ursache neve merült fel, mint lehetséges jelölt. „Van több edző, aki dolgozna velem. Erről később születik döntés” – zárta rövidre Nagy Attila, aki február 24–én és 25–án, a fedettpályás országos bajnokságon áll majd rajthoz utolsó alkalommal a Szatmárnémeti SK versenyzőjeként.

Az elmúlt tizenkét év alatt 10 bajnoki címet szerzett az SK színeiben, felnőtt Európa–bajnokságon szerepelt, illetve nemzetközi megmérettetéseken is dobogós helyekre állhatott.

 

 

 

 

Érdeklődés

A Steaua érdeklődése a szatmári sportolók iránt nem újszerű. Korábban többek között Stahl Krisztina tőrvívó is a „katonaalakulat” csapatát erősítette, jelenleg Deac Simona párbajtőrvívó küzd a fővárosiak együttesében. A birkózók közül Geroge Săveanu, Dacian Barbul, Mădălin Bulgăr, Moroz Patric és Cătălin Şoreanu is a fővárosiak korosztályos csapatait erősítik. Ugyanakkor a labdarúgó–egyesületnél a nagykárolyi Bikfalvi Erik és a szatmárnémeti Florin Gardoş rúgja a bőrt, de ugyanitt játszott korábban Csík Tibor és Ritli Zoltán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!