ERDON Helyi sport hírek

2012.02.27. 14:14

Adi Pop ezüstérmes Berlinben

A szatmárnémeti Adrian Pop a 2008–as ezüstérem után idén is második lett a rendkívül színvonalas, félévszázados hagyománnyal rendelkező felnptt férfi párbajtőrvívó–tornán, a berlini Fehér Medve Kupán.

A szatmárnémeti Adrian Pop a 2008–as ezüstérem után idén is második lett a rendkívül színvonalas, félévszázados hagyománnyal rendelkező felnptt férfi párbajtőrvívó–tornán, a berlini Fehér Medve Kupán.

 

Második alkalommal állhatott dobogóra Berlinben a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Adrian Pop, mivel az 52. alkalommal megrendezett, 33 nemzet 242 sportolóját felsorakoztató Fehér Medve nemzetközi felnőtt tornát két vereséggel zárva a második lett. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa tizennyolc asszót vívott a döntőbe jutásig. A sajátos rendszerben zajló torna két csoportkörében tizenegyből tizenegy meccset nyert a szatmárnémeti sportoló, 5. kiemeltként pedig a 32–es főtáblán folytatta a küzdelmeket. Egy cseh vívó elleni győzelme után a holland Tulen Tristan 15–12–re győzte le, de vigaszágon orosz és olasz ellenfelét is verte, majd a csapattársa, Radu Andrei elleni 5–4–es sikerrel jutott a negyeddöntőbe. Itt ismét Tulennel állt szemben, ezúttal viszont Adrian Pop visszavágott a hollandnak, az elődöntőben pedig az ukrán Jegván Makijenkó elleni 15–13–as győzelemmel kvalifikálta magát a fináléba. A tizenkilencedik asszóján viszont valószínűleg kiütött a fáradság a szatmári sportolón, ráadásul egy olimpiai résztvevő, és a 2003–as Fehér Medve–kiírás győztesével állt szemben. A lipcsei Jörg Fiedler kilenc tussal verte Adit, aki így is, a jól megérdemelt ezüstérmet hozhatta haza, akárcsak 2008–ban. „Már nagyon kellett ez a siker Adinak, mivel az elmúlt időben hullámvölgyben volt. Remélem ez most dob rajta egyet, és a következőkben is hasonló jó teljesítményt fog nyújtani” – mondta lapunknak Csiszár.

A tornán egyébként pástra lépett a Németországban élő, szatmárnémeti származású ifjabb Bodóczi Miklós is, aki az első főtáblás mérkőzésen Árkosi Bertalant verte 15–10–re (ezzel a Szatmárnémeti SK vívója a 72. helyen zárt), majd a 32–es táblán Radu Andreit verte 15–14–re és küldte vigaszágra, Adrian Pop „kezére”. Az FC Offenbach színeiben küzdő 19 éves Bodóczi a 7. lett, Radu pedig a 10. helyen zárt. A Szatmárnémeti SK negyedik párbajozója, Adrian Szilágyi nyolc győzelmet és négy vereséget jegyzett Berlinben, ez viszont csak a 77. helyre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!