ERDON Helyi sport hírek

2012.01.17. 14:50

Tóth Márk Németországban folytatja karrierjét

A TTF Liebherr Ochsenhausen, Európa legrangosabb asztaliteniszklubja leigazolta a nagykárolyi Tóth Márkot. Andreas Kienle edző a nyári próbajátékon figyelt fel a 15 éves tehetségre.

A TTF Liebherr Ochsenhausen, Európa legrangosabb asztaliteniszklubja leigazolta a nagykárolyi Tóth Márkot. Andreas Kienle edző a nyári próbajátékon figyelt fel a 15 éves tehetségre.

 

 

Európa legrangosabb asztalitenisz klubjánál folytatja pályafutását Tóth Márk, a Nagykárolyi Tapo Diákklub fiatal asztaliteniszezője. Mircea Podoabă tanítványa már el is kezdte a felkészülést a TTF Liebherr Ochsenhausen felnőttcsapatával.

Tóth Márkot a román kadet-válogatott edzői is figyelemmel követik. Eddigi pályafutása során több alkalommal is második helyen végzett párosban az országos bajnokságon, és a korosztályonként legjobb asztaliteniszezőket felvonultató Top 12-be is rendszeresen kvalifikálta magát. A németországi klub edzője Andreas Kienle nyáron figyelt fel a 15 éves nagykárolyi sportolóra, aki próbajátékon vett részt a Liebherrnél.

Eddigi átigazolások

A Nagykárolyi Tapo DK edzője Mircea Podoabă húszéves edzői karrierje során több tehetséges játékost nevelt ki, akik rangos hazai, illetve magyarországi klubokhoz igazoltak: Ioana Lupşa (Nagyváradi Eternit – felnőtt B divízió), Pink Márk (Besztercei Olimpia Központ, Aradi VSK, BVSC Budapest, CSS Slatina), Anca Grad (Aradi VSK), Andrei Rus (Kolozsvári VSK), Sek Kristóf és Alin Măran (Konstancai CSS), Balaj Róbert (Kolozsvári VSK), Heinrich Kevin (Kézdivásárhelyi Sportiskola), Keresztesi Kitti (Marosvásárhelyi Sportlíceum), Molnár Gergő (Ceglédi VSE). A klubban jelenleg is kiemelkedő tehetségek edzenek, az eddig tapasztaltak tükrében pedig minden jel arra mutat, hogy ez a lista folytatódni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!