ERDON Helyi sport hírek

2012.01.06. 16:15

Târgoviştéra szerződött a szatmáriak által kiszemelt szerb

„Silentio stampát” hirdetett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az igazolási időszak végéig, ugyanis az „elkotyogás” miatt a CSM Târgovişte lecsapott az egyik igazolásukra.

„Silentio stampát” hirdetett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az igazolási időszak végéig, ugyanis az „elkotyogás” miatt a CSM Târgovişte lecsapott az egyik igazolásukra.

 

Szerb centerrel erősített a női kosárlabda A–osztály veretlen és éllovas csapata, a CSM Târgovişte – olvasható a totalbaschet.ro hírportálon. A hír hallatán ment el a jókedve a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda szakosztályvezetőjének, Florin Mureşan ugyanis arról beszélt az újságíróknak az elmúlt napokban, hogy már csak az aláírása hiányzik a szerződésről annak a szerb válogatottnak, aki hamarosan a VSK–hoz szegődik. A 197 centiméter magas Dara Kovacsevics viszont gondolt egyet, és a dâmboviţaiak kontraktusát írta alá. „Sajnos kitudódott a tervünk, és a Târgovişte a »hátsóajtón« beosont, és bizonyára jobb ajánlatot tett a szerbnek. Tudtuk, hogy Kovacsevicsnek vannak más ajánlatai, viszont mi külföldi csapatok megkereséséről tudtunk. Igaz, a szerben Románia is külföld” – mondta Mureşan, aki nem esik pánikba, mivel más játékosokkal is tárgyalnak. „Más külföldi játékosokkal is tárgyalunk, viszont erről csak azután beszélek, miután lejárt az igazolási időszak. Hétfőn 14 óráig kell jelenteni a Román Kosárlabda Szövetségnek az új kosarasok szerződtetését. Addig nem nyilatkozunk” – tette hozzá a szakosztályvezető.

A totalbaschet.ro szerint Kovacsevics Betty Kalanga helyére érkezik a dâmboviţai együtteshez. Legutóbb a spanyol bajnokság ötödik helyén tanyázó Joventud Mariana együttesében szerepelt, ahol csak három mérkőzést játszott (átlagban 23 percet) és a statisztikai adatok szerint meccsenként legalább 6 pontot dobott és 4,7 lepattanót gyűjtött be. Kovacsevics korábban a KK Hemofarm Vrsac csapatával FIBA Európa Kupában szerepelt, és tagja volt a szerb válogatottnak a 2009–es Európa–bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!