ERDON Helyi sport hírek

2012.01.02. 18:00

Sek Kristóf és Keresztesi Kitty a Tapo DK legjobbjai

A Generációk Gálája elnevezésű ünnepség záró akkordjaként ajándékcsomagot kaptak Nagykárolyi Tapo Diákklub asztaliteniszezői, illetve díjazták a szakági legjobb férfi és női sportolóját is.  

A Generációk Gálája elnevezésű ünnepség záró akkordjaként ajándékcsomagot kaptak Nagykárolyi Tapo Diákklub asztaliteniszezői, illetve díjazták a szakági legjobb férfi és női sportolóját is.

Először rendezte meg a Nagykárolyi Tapo Diákklub asztalitenisz szakosztálya a Generációk Gáláját. Az elmúlt hónap végén zajló ünnepségere Mircea Podoba edző négy generáció sportolóit hívta meg, akik függetlenül attól, hogy hol élnek, eljöttek Nagykárolyban, hogy együtt töltsenek két napot. A klub jelenlegi és legfiatalabb sportolói közül Andrei Mudure (7 éves), Szabó Bence (8 éves), Marcel Mudure (9 éves), Iulian Vaipan (9 éves), Dori Helga (10 éves), Keresztesi Kitty (10 éves) és Henrich Katheline (11 éves) vettek részt a találkozón. A nagyobbak már más hazai vagy külföldi kluboknál játszanak: Robert Balaj (Kolozsvári VSK), Sek Kristóf és Alin Măran (Konstancai CSS), Heinrich Kevin (Kézdivásárhelyi ISK), Tóth Márk (Németország). „Ha a korosztályok sorrendjét tekintjük, az előbbiek után egy olyan generáció következik, akikre nagyon büszke vagyok, hogy itt kezdték ezt a sportot. Ők többnyire már egyetemisták, de itt–ott még játszanak” – mondta lapunknak Podoba, utalva Flesch Norbertre (egyetemista Dániában), Bede Domokosra (Debreceni Egyetem Informatikai Karának a hallgatója), Alexandra Braniştera (a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen folytatja tanulmányait) és Pink Márkra (a Hidroconstucţia Slatina igazolt játékosa).

A gálán részt vettek a klub veteránjai is, Kiss Csaba, Kiss Ferenc, Heinrich Dávid, Bottyán Géza, Kondor György, Nagy Öcsi, Vasile Macari, Süveg Roland. Ők az évek során gyűjtött tapasztalatukat adják át a fiatalabb generációnak. „Sokan ma is eljönnek az edzőteremben, és segítenek a gyerekek felkészítésében” – tette hozzá a Podoba.

Az ünnepség zárásaként az elmúlt év legjobb asztaliteniszezőit díjazták. A franciaországi minikadet Európa–bajnokságon ötödik helyen záró Sek Kristóf lett a klub legjobbja, míg a lányok közül a konstancai Reménységek Kupáján ötödik helyen záró Keresztesi Kitty érdemelte ki a Tapo DK elismerését. Az ünnepség valamennyi sportoló gyerekét ajándékcsomagban részesítették a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!