ERDON Helyi sport hírek

2012.01.09. 14:01

Jól érzi magát Gyenes Mani az Atacama sivatagban

A következő napokban a világ legszárazabb sivatagában, az Atacamában versenyezik a 2012–es dél–amerikai Dakar–rali mezőnye. A szatmárnémeti motoros, Gyenes „Mani” Emanuel csupán az előtte haladó versenyzők által felvert porra panaszkodott.

A következő napokban a világ legszárazabb sivatagában, az Atacamában versenyezik a 2012–es dél–amerikai Dakar–rali mezőnye. A szatmárnémeti motoros, Gyenes „Mani” Emanuel csupán az előtte haladó versenyzők által felvert porra panaszkodott.

 

A Dakar–ralin pihenéssel telt a vasárnap a Vectra Racing Team két motorosának, Marcel Butuza csapatfőnöknek és a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuelnek. Közben a szerelők gőzerővel dolgoztak a versenygépeken, hogy felkészítsék azokat a Dakar második felvonására, a mezőny ugyanis még 3795 kilométert kell teljesítsen a végső célig, a perui Limáig. „A neheze még csak most következik, ugyanis a következő 2000 kilométert az Atacama sivatagban kell teljesíteni” – nyilatkozta Butuza, aki az összetettben felkapaszkodott a 49. pozícióba, ugyanakkor az első a Maraton kategóriában.

A legeredményesebb romániai dakaros, a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel a kezdeti nehézségek ellenére jól zárt az első hét etap után: az összetettben a 21. helyről várja a tereprali második felét. Románia legjobb motorosa a 39. pozícióból indult január 1–én az argentínai Mal del Plata településről. Hátrányt jelentett, hogy útközben kellett „megismerkednie” az új 450 köbcentis KTM–mel, ráadásul a hatalmas por és a nagy meleg is nehezítette haladását. „A portól alig lehetett látni, hogy merre haladunk. Ráadásul 40 Celsius fok körüli volt a levegő hőmérséklete. Nagyon megterhelő így még a motorkerékpárnak is” – mondta Gyenes Mani. Mégis, már a harmadik versenynapon hatalmasat javított idején, hiszen huszonegyedikként zárta a szakaszt, így az összetettben kilenc pozíciót javítva a 23. helyre jött fel. Azóta is állandóan javít a táblázatban, bár az idején nem sikerül sokat faragni. Ez elsősorban azzal magyarázható, hogy az etapok egyre nehezebbek és megterhelőek. Talán még jól jött, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a Fiambala és Copiapo közötti speciálist, amely gyakorlatilag az Andokon való átkelést, illetve Argentína elhagyását jelentette. „Mielőtt Fiambalába értünk volna, csütörtökön egy nagyon nehéz szakasszal kellett megküzdeni. El is tévedtem a vidékre jellemző fehér dűnék között. Szerencsére időben észre vettem, hogy letértem a nyomvonalról, de legalább öt percet vesztettem” – nyilatkozta Mani.

Pénteken tehát konvojba, többnyire aszfaltos úton haladt a mezőny, nem volt speciális szakasz. Így is megterhelő volt az út a résztvevőknek, ugyanis reggel az argentínai Fiambalában még 15 Celsius fok volt, a Paso del San Francisco határátkelőhelyen, 4700 méter magasságban már fagypont alatti volt a hőmérséklet, este pedig, a chilei Copiapo településre való érkezésükkor 30 Celsius fokot mutatott a hőmérő. Szombaton a világ legszárazabb sivatagában, az Atacamában versenyeztek, 419 kilométer volt a mért szakasz Capiapo település környékén. „Nagyon élveztem a szombati versenyt, viszont az elején nagyon sok időt vesztettem. Több mint 140 kilométeren keresztül kvadok mögött haladtam, és szűk úton vezetett a nyomvonal, alig láttam valamit. Szívtam én és a motorom is a kvadok által felvert port. Ezt a kellemetlenséget leszámítva élvezetes volt a verseny, ugyanis amint leelőztem három kvadot, már a saját tempómat diktáltam. Szerintem könnyű volt a szombati speciális – mondta a szatmári motoros. – Vasárnap pihentünk, és készültünk a hátra maradt hét versenynapra. Szerintem a legnehezebb a perui szakasz lesz, ez újdonság lesz az egész mezőnynek. Nem tudjuk, ott mi vár ránk” – tette hozzá Mani.

Hétfőn ismét felsorakozott a mezőny a rajtvonalnál és nekivágtak az Atacamának. Estére, 477 kilométer hosszú speciális után Antofagastába érkeznek. Kedden Antofagasta és Iquique között 565 kilométer távot kell majd teljesíteni, ebből 556 kilométer a mért szakasz. 600 méter tengerszint feletti magasságból rajtolnak, több mint 2000 méter magasságba kapaszkodnak fel, majd a célba, a Csendes–óceán partján 400 méter magasságba érkeznek meg a versenyzők.

Ugyanakkor a Dakar–ralit szervező Amaury Sport Organisation bejelentette, a 2013–as kiírás végállomása Chile fővárosában, Santiago de Chilében lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!