ERDON Helyi sport hírek

2012.01.27. 11:36

Búcsúlevél lett az ígéret…

Pénteken a délelőtti órákban kaptuk a tragikus hírt, hogy néhány perccel előbb Vancea Pál, a Nagyváradi UAMT Agora Sportklub elnöke és edzője önkezével véget vetett életének.

Pénteken a délelőtti órákban kaptuk a tragikus hírt, hogy néhány perccel előbb Vancea Pál, a Nagyváradi UAMT Agora Sportklub elnöke és edzője önkezével véget vetett életének.

 

Senki nem tudja – legalábbis egyelőre nem – tettének okát, hiszen mindenki életvidám, örökké mosolygó víg kedélyű embernek, igazi barátnak ismerte, tisztelte és szerette. Az elmúlt vasárnap még együtt szurkoltunk a hegyközpályi Sportcsarnokban a láb- és asztaliteniszezők versengésén, együtt hahotáztunk Palika kedves-humoros viccelődésein. Akkor mondta el azt is, hogy nagyra törő tervei vannak kicsiny és nagyobb tanítványaival az idei esztendőben, hogy nagyszabású hazai és nemzetközi versengéseken indul majd sportolói kíséretében. Kérés nélkül ígérte meg, hogy akárcsak eddig, idén is az elsők között értesíti majd olvasóinkat a megmérettetésekről, a legfrissebb eredményekről, sikereikről. Ám most az egyszer, talán életében először, ám utoljára nem tarthatta be adott szavát, ígérete immár csak több oldalas búcsúlevél maradt.

Vancea Pál idén töltötte volna be 48. életévét. Sikeres sportoló volt, kimagasló eredményekkel, ő volt Bihar megye első, világbajnoki címet szerző versenyzője (hagyományos karatéban szerzett aranyérmet 1993-ban) és sikeresen versengett Európa, Ázsia, valamint Dél-Amerika sok országában is. Aktív versenyzői pályafutása befejezését követően az UAMT Agora Sportklub mellett tizenkét éve a román válogatott egyik sikeres edzője, váradi tanítványai közül többeket Európa legjobbjaiként tartanak számon. Éppen ezért korai, sőt nagyon korai és tragikusan fájdalmas tőle a kényszerű búcsú, de feledni nem lehet és soha nem is fogjuk a nagyszerű sportembert, a mosolygós és kedves barátot. Nyugodj békében, Palika!

Szántó Sándor

Vancea Pál holttestét szombaton 14 órától a Steinberger kápolnában ravatalozzák fel, így mindazok, akik szerették, tisztelték, leróhatják kegyeletüket. A sportembert vasárnap 13 órától búcsúztatják a hegyközszáldobágyi családi háznál, majd a helyi temetőben helyezik örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!