ERDON Helyi sport hírek

2012.01.27. 16:06

Egy pályafutás tragikus vége

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón kaptuk a hírt, hogy Vancea Pál, a Nagyváradi UAMT Agora Karate Sportklub elnöke és edzője önkezével véget vetett az életének.

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón kaptuk a hírt, hogy Vancea Pál, a Nagyváradi UAMT Agora Karate Sportklub elnöke és edzője önkezével véget vetett az életének.

 

 

Vancea Pál hosszú éveken át sikeres hagyományos karateversenyzőként, majd edzőként tette országosan ismertté magát. Péntekig a váradi klubnak és a román válogatott csapatnak (is) szakvezetője volt, és nem sejtette senki, milyen gondolatok gyötrik-emésztik a tizenkilenc évvel korábban világbajnoki címet szerző, 47. életévét tavaly betöltő kétgyerekes családapát (Ágnes 16 éves, Félix húsz hónapos). Péntek reggel még iskolába vitte kislányát, majd a hegyközszáldobágyi otthonába visszatérve közölte apósával, hogy azért nem ment el kávét inni egyik barátjával, mert sok az „írnivalója”.

 

Búcsúlevelet írt

 

Később felesége kezdte el keresni, és a házuk udvarának hátsó részében lévő gémeskútban egy kötélen, félig a vízben lógva találta meg. A kihívott mentők a tűzoltók segítségével emelték ki az öt méter mély kút áldozatát, ám az edző életét már képtelenek voltak megmenteni. Mint megtudtuk, Vancea több búcsúlevelet is hagyott hátra, külön feleségének, leányának és családtagjainak (melyek tartalma nem került nyilvánosságra), nővérének, a sportklubnak, valamint a községnek címezve. Utóbbiakban mindenkitől, a barátoktól és tanítványoktól egyaránt bocsánatot kért, közölvén, hogy mindenért ő a hibás, ám cselekedetének és talajt vesztésének okáról nem tett semmiféle említést.

Vancea Pál holttestét szombaton 14 órától a Steinberger kápolnában ravatalozzák fel, így mindazok, akik szerették, tisztelték, leróhatják kegyeletüket. A sportembert vasárnap 13 órától búcsúztatják a hegyközszáldobágyi családi háznál, majd a helyi temetőben helyezik örök nyugalomra.

Címkék#Vancea Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!