ERDON Helyi sport hírek

2012.01.24. 11:46

A világ legjobbjai között van Amalia Tătăran

A junior párbajtőrvívók világranglistájának 16. helyén áll Amalia Tătăran, a Szatmárnémeti Sportklub versenyzője, aki az elmúlt hétvégén az ausztriai Mödlingbe gyarapította pontszámait.

A junior párbajtőrvívók világranglistájának 16. helyén áll Amalia Tătăran, a Szatmárnémeti Sportklub versenyzője, aki az elmúlt hétvégén az ausztriai Mödlingbe gyarapította pontszámait.

 

Sorozatban harmadik világversenyén zárt a legjobb tizenötben a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran, így a világrangsorban is kapaszkodik, már a 16 helyen áll. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa legutóbb az ausztriai Mödlingben, a junioroknak rendezett Wappen Von Mödling kupáért kiírt Világkupán remekelt: a 13. helyen zárt, és az így megszerzett 8 ponttal 58 egységet gyűjtött a táblázatban, megdöntve 2009/2010–es rekordját. Akkor 54 ponttal a 28. helyen zárta az évadot a rangsorban.

Szatmár megye legjobb sportolója tavaly decemberben Burgosban dobogóra állhatott, a spanyolországi bronzérem után pedig nyolcadik lett a Laupheimban. Az elmúlt hétvégén Mödlingben az első főtáblás asszójában az olasz Eugenia Falquit verte, majd simán legyőzve az orosz Arpi Kettysant a világelsővel, az orosz Tatjana Gudkovával kellett megküzdjön a legjobb nyolc közé jutásért. Egy rendkívül szoros asszóban két tussal maradt alul Tătăran, így a 13. pozícióba fejezte be a viadalt. A romániai küldöttségből Claudia Năboiu a 65., a szatmári Veres Gréta a 82., míg Cezara Constantin a 110. helyen zárt a 129 fős mezőnyben.

Ezen a hétvégén kezdődik az idény a férfi párbajtőrvívók: Adrian Pop, Árkosi Bartalan, Adrian Szilágyi és Andrei Radu (az SK párbajtőrvívó–csapatának az újonca) hétvégén az olaszországi Legnanoba felnőtt Világkupán vesznek részt. Közben idehaza Tătăran és Bianca Oros a február végi junior, illetve kadet korosztályos Európa–bajnokságra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!