ERDON Helyi sport hírek

2011.12.29. 10:36

Szurkálták egymást a szatmári sportújságírók

Neves vívók és edzők előtt küzdöttek szerda este a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben a szatmári sportújságírók az immár hagyományos Szilveszter Kupa párbajtőrvívó-tornán.

 

Minden eddiginél izgalmasabb és fordulatos küzdelmeket hozott az immár hagyományos Szilveszter Kupa párbajtőrvívó–torna, amelyet a Szatmárnémeti SK minden év végén megrendez a szatmári sportújságíróknak. A „tollforgatók” teljesítményén már látható volt az elmúlt években megszerzett tapasztalat, viszont az ismételten bebizonyosodott, hogy edzés nélkül nem lehet sokáig talpon maradni. Így történt ez lapunk munkatársával, Pesek Attilával is, aki a csoportküzdelmekben megnyert egy csörtét (5–2 Nicu Ghişan ellen), majd kevés híján a torna meglepetését szolgáltatta. Az utolsó csoportmeccsen ugyanis a címvédő Fodor Lajossal állt szembe és már 0–2–re is vezetett az akkor még veretlen fényképésszel. Az ellenfél felzárkózott és 3–2–re, majd 4–3–ra vezetett, de az SZFÚ szerkesztője egyenlített, és az utolsó másodpercekben, egy hatalmas hibát elkövetve beleszaladt a vesztét jelentő tusba. A főtáblás asszóban már eljött az edzés hiánya, és Daniel Chiorean 10–3–ra verte Peseket, aki azért zárt az utolsó, 6. helyen, mivel a másik ágon a kezdő, és addig még nyeretlen Ghişan győzni tudott Romász János ellen. Mivel Romász a csoportküzdelmekből jobban jött ki, ezért a végelszámolásnál ő lett az 5., míg Pesek a 6. Fodor végül megvédte sajtóbajnoki címét, második lett Pop Florin, a harmadik helyen pedig Chiorean és Ghişan osztózott.

A kupát, érmeket és diplomákat Simona Deac, a Steaua szatmárnémeti párbajtőrvívója, illetve Lengyel Éva tőrvívó–edző adták át, de az újságírók teljesítményét megtapsolták Csiszár Ferenc érdemes edző, Nagy Lehel, File Attila, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzők, Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Árkosi Bertalan bajnoki csapatezüstérmes párbajtőrvívók, Marcel Tarţa, az SK jelenlegi és Gheorghe Sabo, az SK korábbi elnöke, illetve Adrian Pop, Svédországba kitelepedett egykori SK–s párbajozó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!