ERDON Helyi sport hírek

2011.12.18. 17:00

Báli hangulatban ünnepelte legjobb sportolóit a Dans Club ’92

Évzáró gáláját rendezte meg péntek este a jövőre 20–ik évét töltő Szatmárnémeti Dans Club ’92. Az idei ünnepség egy bál keretében zajlott, amelyre elsősorban a szülők kaptak meghívott. Az egyesület díjkiosztóján kiderült, a Vonház–testvérek a legeredményesebbek.

Évzáró gáláját rendezte meg péntek este a jövőre 20–ik évét töltő Szatmárnémeti Dans Club ’92. Az idei ünnepség egy bál keretében zajlott, amelyre elsősorban a szülők kaptak meghívott. Az egyesület díjkiosztóján kiderült, a Vonház–testvérek a legeredményesebbek.

Igazán különleges, és talán megyénkben egyedi módját választotta a Szatmárnémeti Dans Club ’92, hogy díjazza idei legjobb sportolóit. A jövő év májusában fennállása 20–ik évét ünneplő sporttáncegyesület egy bált rendezett a Szatmár Megyei Katonai Központban levő székhelyén, ahol a gyerekek a szüleik és néhány meghívott előtt mutathatták meg tudásuk legjavát. Egyéni és csoportos előadásokban keringőt, cha-cha-chát, slowfoxot, paso doblét, tangót, szambát, vagy jive táncokat adtak elő. A szülők sem maradhattak ki az műsorból, ugyanis a Dans Club ’92 edzői, Ioan és Gabriela Mergheş, illeve a házaspár lánya, Gabriela Mergheş (aki idén szerezte meg az edzői minősítést) táncra invitálta őket. A szülők is „remekeltek”, egyesek igen magas szintű tánctudásról tettek bizonyosságot.

„Először rendeztünk bállal egybekötött díjkiosztó gálát. A szülök nyitottak voltak, támogatták a kezdeményezést. Remélem jövő év májusában, a 20–ik születésnapunkon is tudunk majd egy hasonló ünnepséget rendezni” – mondta lapunknak Ioan Mergheş.

Az edzők kiosztották a legjobb sportolóiknak járó díjakat is. A névre szóló műalkotásokat a szatmári Angela Marcus készítette. Elsőként nyilván a Vonház–testvérek kapták meg az elismeréseket: Erik és Ingrid idén a 12–15 évesek C–osztályába jutott fel, ezzel a Dans Club ’92 legeredményesebb sporttáncpárosai. Az egyesület legfiatalabb kettőse, az 5 éves Andrei Andreica, illetve az 5 éves Riana Sabău duó idén már országos versenyeken is szerepelt, őket is díjazta a klub. Ciprian Mariţa a Román Kupa küzdelmeiben megszerzett bronzérmével tűnt ki. A klub edzői ugyanakkor díjakat adtak át a Vonház–, az Istratii– és a Rîpan–szülőknek is, akik támogatást nyújtottak a klubnak valamely versenyen való résztvételre, de megköszönték pártfogójuknak is, Ioan Zorin Platec tartalékos alezredes mérnöknek, hogy befogadta őket a Katonai Központban.

„Szerintem azok az eredmények, amelyeket sportolóink idén elértek, nagyon jók. Tekintettel kell lenni arra is, hogy 2011–ben kétszer kellett költöznünk, ez már a harmadik székhelyünk. Itt viszont szívesen látnak minket” – folytatta az edző.

A bál egyébként hajnalig tartott. A szervezők egy különdíjat adtak át annak a szülőpárnak is, aki a legszebben táncolt és a legszebb báli ruhába öltözött.

Díjazott sporttáncpárosok

Vonház Erik, Vonház Ingrid (12–15 évesek, C–osztály), George Rîpan, Arina Istratii (10–11 évesek, D–osztály), Ciprian Mariţa (Román Kupa, bronzérem), Anamaria Dan (10–11 évesek, E–osztály), Mircea Torok (6–9 évesek, E–osztály), Décsei Dávid, Patricia Toma (10–11 évesek, E–osztály), Mihai Ienuţaş, Andrada Ardelean (10–11 évesek, E–osztály), Yassim Maktari, Andra Pop Jurj (16–35 évesek, E–osztály), Andrei Andreica, Riana Sabău (a legfiatalabb páros, 4–7 évesek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!