ERDON Helyi sport hírek

2011.12.04. 18:56

Amalia Tătăran Vk–bronzérmes

A Burgosban rendezett junior Világkupa–viadalon bronzérmet szerzett a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran.

Újabb hatalmas sikert el a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa Burgosban, a juniorok Világkupa–viadalán a harmadik helyen zárt, és az így szerzett húsz ponttal a korosztály világranglistáján is hatalmasat ugrik majd előre. Bár a Nemzetközi Vívó Szövetség még nem frissítette a tabellát, több mint valószínű az első 25 között lesz a szatmárudvari születésű 17 éves párbajtőrvívó.

A juniorok többsörös román bajnoka a spanyolországi versenyen első számú kiemeltként jutott a főtáblára, ahol előbb simán verte spanyol ellenfelét, Ana Luquet, majd 15–7–re a svájci Francoise Herrent. A következő közben egy tussal tudta verni a spanyol Macarena Centenerát, a legjobb nyolc között pedig 15–14 arányban verte az észt Katrina Lehist is. A két kemény csata kifáraszthatta a szatmári lányt, ugyanis a döntőbe jutásért vívott asszóban két tussal kapott ki az orosz Arpi Kettsyantól, viszont a Vk–érem így is megérdemelten a nyakába került.

Tătăran csapattársa, Veres Gréta a 79. pozícióban zárt a 91 fős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!