ERDON Helyi sport hírek

2011.12.18. 16:38

Amalia Tătăran a 8. lett a németországi Vk–n

Közel állt egy újabb nagy sikerhez a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran.

Az elmúlt két évben Szatmár megye legjobbjának kikiáltott szatmárudvari születésű sportoló a németországi Laupheimban rendezett Uhlmann Kupa junior korosztályos Világkupa–viadalon a 8. helyen zárt. Az így megszerzett 14 ponttal viszont valószínűleg tovább javít majd jelenlegi világranglistás 22. helyén, a nemzetközi szövetség ugyanis a hét elején fogja csak frissíteni a táblázatot.

Csiszár Ferenc érdemes edző 17 éves tanítványa a 64–es főtáblán a német Benita Marxot verte négy tussal, majd az amerikai Audrey Abendet is kiejtette. A következő körben a svájci Ramona Grindat ellen 15–12 arányban győzött, és már ott volt a legjobb nyolc között. Itt kicsit kiengedhetett Tărătan, ugyanis az orosz Valentina Lushina tízzel verte a szatmári lányt. Az 19 éves párbajtőrvívó egyébként az elődöntőben a magyarországi Kolczonay Annától kapott ki, aki a 64–es főtáblán Tătăran csapattársát, Veres Grétát búcsúztatta. A 17 éves szatmári lány így a 60. helyen zárt a 112 fős mezőnyben, és az itt szerzett két egységgel összesen 10 világranglistás ponttal, az első százban zárja az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!