ERDON Helyi sport hírek

2011.10.09. 14:02

Négy szatmári vívóérem a záráson

A 15 éven aluli vívó lányok egyéni viadalában a Szatmárnémeti Sportklub párbajozói és tőrvívói is bronzéremmel nyitottak, a tegnapi csapatversenyben pedig a bronzzal és ezüsttel zártak.

 

A 15 éven aluli vívók bajnoksága a lányok küzdelmeivel folytatódott az elmúlt hétvégén, a Szatmárnémeti SK sportolói pedig három bronzzal és egy ezüsttel gazdagították az egyesület éremgyűjteményét. Mint arról beszámoltunk, a fiúk két harmadik és egy második helyezéssel zártak.

A párbajtőrvívók továbbra is a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben küzdöttek, míg a tőrözők Bukarestben léptek pástra. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai közül, a hazai közönség előtt Sandra Pop nyakába akasztották a bronzérmet, Bukarestben pedig az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzőnégyes tőrvívói közül Löchli Evelin állhatott a dobogó harmadik fokára. Utóbbi egyébként 13–8–ról fordítva nyert 15–14 arányban a Bukaresti Olimpia vívója ellen, így jutott a legjobb négy közé. Csapattársai, Varga Anett a 6., Erdei Réka a 10., Alexandra Lazin a 14., míg Adriana Haidu a 16. helyen zártak a 40 fős mezőnyben. A párbajozóknál Bianca Oros a 8. helyen, Teodora Drăguşin és Nagy Csilla pedig a legjobb 16 között zárt.

Vasárnap a csapatküzdelmek zárták a 15 éven aluliak bajnokságát. Az Oros, Pop, Drăguşin, Nagy Tamara felállású első számú szatmári párbajtőrvívó–csapat 45–13–ra győzte le Szabó Rudolf, Zsák Marcella edzőpáros együttesét, a Szatmárnémeti Sportlíceumot, majd 40–30–ra a Steauát, a döntőbe jutásért rendezett mérkőzésen. A fináléban viszont sokkal jobbnak bizonyult a LPS Craiova I, és a 23–45–ös vereség után ezüstéremmel jutalmazták a szatmári lányok teljesítményét. A SK „kiscsapata” (a 12 éves Nagy Csilla, Teodora Coste és Katona Réka) az 5. helyen zárt, miután a helyosztón 45–44–re verte a Nagyváradi Crişul együttesét. Közben Bukarestben az SK tőrvívói erősen kezdtek: 45–9–re verték az Olimpia „kiscsapatát”, viszont az elődöntőben a bukarestiek „nagycsapata” 45–27–re győzte le a Varga, Löchli, Erdei, Lazin, Haidu felállású szatmáriakat. De a kisdöntőben favoritokhoz illően 45–29–re verték a Petrolul Ploieşti csapatát, így a harmadik helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!