ERDON Helyi sport hírek

2011.10.27. 18:10

Nagy a tét Mödlingben

A Szatmárnémeti SK három sportolója, Bianca Oros, Oana Drăguşin és Sandra Pop a mödlingi kadet korosztályos európai körversenyen készül a párbajtőrvívók bajnokságára.

A Szatmárnémeti SK három sportolója, Bianca Oros, Oana Drăguşin és Sandra Pop a mödlingi kadet korosztályos európai körversenyen készül a párbajtőrvívók bajnokságára.

 

Péntek reggel indul el a Szatmárnémeti SK négytagú párbajtőrvívó–küldöttsége Mödlingbe, ahol a hétvégén fog zajlani a kadet korosztályosok európai körversenye. Csiszár Ferenc érdemes edzővel a 16 éves Oana Drăguşin, illetve a 15 éves Bianca Oros és Sandra Pop utazik az ausztriai városba. A 16 éven aluliak viadala nagy téttel bír a romániai párbajozóknak, ugyanis már itt eldőlhet, hogy a Román Vívó Szövetség (FR Scrima) kiket küld majd jövőre Szlovéniába, a kadet korosztályos Európa–bajnokságra. Az európai föderáció honlapján közölt adatok szerint 27 ország mintegy 370 női és férfi párbajtőrvívója fog pástra lépni Mödlingben, a szatmári lányok pedig első alkalommal küzdenek majd egy ilyen magas rangú versenyen.

„Mindhárom lány debütál egy európai körversenyen. Mindezek ellenére bízok egy jó szereplésben, mivel számít majd egy–egy jó eredmény. A román szövetségnek egy döntő közeli szereplés is jó eredménynek számít, és akkor az a vívó számíthat arra, hogy jövőre küldeni fogják az Eb–re” – mondta lapunknak Csiszár. A FR Scrima ugyanis a nemzetközi porondon való szereplést tartja mérvadónak ebben a korosztályban, az országos bajnoki eredmény csak másodlagos. A kadet korosztály egyébként jövő héten Szatmáron, a Csipler Sándor Vívóteremben fog majd küzdeni az ország legjobbjának járó címéért. Így az SK három párbajozójának egy kiváló tesztlehetőség lesz a hétvégi mödlingi szereplés. Az ob–n ugyanis kedden a lányok kezdenek majd az egyéni versennyel, a másnapi csapatviadalok után pedig, csütörtökön és pénteken a fiúk küzdelmeit fogják rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!