ERDON Helyi sport hírek

2011.10.03. 15:07

Motocross country az érmelléki homokban

Látványos, nézőket és versenyzőket egyaránt szórakoztató motocross country verseny zajlott vasárnap az érmihályfalvi Transbuldex Racing Ringen, 35 motoros részvételével.

Látványos, nézőket és versenyzőket egyaránt szórakoztató motocross country verseny zajlott vasárnap az érmihályfalvi Transbuldex Racing Ringen, 35 motoros részvételével.

Ha az év első felében a felgyülemlett belvíz miatt nem lehetett motocross versenyeket tartani az érmihályfalvi Transbuldex Racing Ringen, vasárnap már a homok és a porfelhő volt a jellemző. A verseny szervezői már hetekkel korábban megkezdték a pálya kialakítását: az 1700 méter hosszú távon a már megvolt 3 ugrató mellé további 14 akadályt képeztek ki. Volt gödör és homokdomb, illetve kamion- és traktorabroncsokból úgynevezett lapos, emeletes, álló és hármas akadály is, de korántsen véletlenszerű elhelyezésben, hanem úgy, hogy minél inkább megnehezítse a motorosok dolgát. Ami a motorosoknak akadály volt, az annál látványosabb volt a nézőknek, hiszen a homokdombon például olyan porfelhőt kavartak a kerekek, hogy csak sejteni lehetett: egy crossmotor(os) kűzd valahol a homályban.

Két kör futamonként

Az abroncsokból képzett akadályok között pedig volt esés és kelés, ágaskodó motor, izzadó motoros. Egyszóval: a motorsport kedvelői közül bánhatja, aki nem volt ott a bemutatón. A 35 versenyző 4 kategóriában állt rajthoz, futamonként négyen. A két utolsó kiesett, a két első továbbjutott, és így "morzsolódott le" a mezőny. Egy futam 2 körből állt - de ennyi éppen elég is volt, mondták a motorosok. Eredmények: A kategória - 1.Conopan Daniel (Nagybánya), 2.Oláh László (Szatmár), 3.Kecskeméti Sándor (Nyíregyháza); B kategória - 1.Pondea Marius (Nagybánya), 2.Fábián Dániel (Nagykároly), 3.Petrus Tamás (Nyíregyháza); C kategória - 1.Rogojan Emanuel, 2.Ruszkai Mateas (mindketten Nagybánya), 3.Copos David (Nagykároly).

Tartottak egy "flúgos futamot" is, csak hazai versenyzőkkel: 1.Gábor Áron, 2.Ardelean Gabriel, 3.Gnandt János, 4.Nagy József. Két hét múlva - október 15-én és 16-án - már motocross csapat bajnoki futamnak ad helyet a Transbuldex Racing Ring.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!