ERDON Helyi sport hírek

2011.10.30. 16:55

III-Liga: Száz százalékos bihariak

Bihar megye - Megtört a jég: hátrányból fordítva megszerezte első hazai győzelmét az Érmihályfalvi Unirea. A Belényesi Bihorul a listavezető otthonából orozta el a 3 pontot.

Bihar megye - Megtört a jég: hátrányból fordítva megszerezte első hazai győzelmét az Érmihályfalvi Unirea. A Belényesi Bihorul a listavezető otthonából orozta el a 3 pontot.

 

 

Nem csak a mérkőzés vége szólt a hazai, piros-fekete színekről a Praszler stadionban, de az eleje is, hiszen a hazaiak feketéje mellett a Piski CFR piros mezben futott ki a pályára, ahol az első félidőben az Unirea meglepő, egy csatáros, a teret az ellenfélnek átengedő, biztonsági taktikával kezdett. Ennek előnye volt, hogy az ellenfél nem tudta "lerohanni" a hazaikat, akik ellenben nem értek fel az ellentámadásokra. A defenzív felállás "eredményeként" a 23. percig kellett várni az első hazai helyzetig, amikor Dumiter lőtt kapura, rögtön utána Perényi bravúrjára volt szükség a másik oldalon. Két perc múlva újra Dumiter fejelt, a labdát már mindenki a hálóban látta - de mellé ment. Nem úgy a túloldalon, ahol egy szöglet után Lintaru talált a hálóba - 0-1. A hátrány felrázta a hazaikat, és a 33. percben egy kapu előtti kavarodást kihasználva Paul Pop egyenlített - 1-1.

 

Másik csapat

 

A második játékrészben egy "másik" hazai csapatot láttunk: előrébb tolt hátvédsor, népesebb támadósor, kapurarúgások - és ami a legfontosabb, gólok. A 56. percben Iambor nagyon taktikusan a kapu elé cselezte magát, és látványos góllal meszerzte a vezetést - 2-1. Az előny a 69. percben lett megnyugtató, amikor egy gyors, korszerű akciót Bârsan fejezett be eredményesen - 3-1. A rendes játékidő utolós percében a vendégek még eltalálták a felső lécet, de nem forgott már veszélyben az Unirea első hazai győzelme, mely az utóbbi 3 meccsén hét pontot szerzett. A következő fordulóban a Resicabányai Gloria otthonában folytathatják a jó sorozatot.

 

Belényesi bravúr

 

Belényesi sikert hozott a forduló rangadója: a Bihorul a listavezető Temesgyarmati Millennium otthonába látogatott, és Ţârlea révén a 43. percben megszerezte a vezetést. Ezt a hazaiak tizenegyesből még kiegyelítették a 48. percben, ám a befejezés előtt nem sokkal, a 86. percben szerzett Vancea találat már 3 pontot jelentett, és azt, hogy - mivel a Temesrékási ASK is kikapott - a Bihorul a harmadikról ismét a tabella élére ugrott. A következő fordulóban ismét idegenben, éppen az említett Temesrékás otthonában próbálhatják megőrizni poziciójukat.

 

Érmihályfalvi Unirea-Piski CFR 3-1 (1-1). Praszler stadion, 300 néző. Gólszerzők: Pop, Iambor, Bârsan, illetve Lintaru. Sárga lapok: Fele S., Béres, illetve Vişan. Játékvezető Daniel Neagoe, partjelzők Nicolae Chiţoiu és Ciprian Tranca (mindhárman Temesvárról).

UNIREA: Perényi - Ionescu, Nistor, Ţoca, Pop, Fele S., Dumiter, Bârsan (84.p. Iorgovan), Iambor (90.p. Pap), Galea (46.p. Béres), Popa (73.p. Fele Sz.). Edzők: Kovács Rudolf és Csűri Sándor.

CFR: Dragote - Vârtan, Dosan, Buta, Ungureanu (89.p. Păduraru), Gaceanu, Vişan, Pepenar, Făgărăşanu (72.p. Soit), Lintaru (72.p. Chelaru), Dăscălescu (63.p. Suciu). Edző: Marius Opric

 

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!