ERDON Helyi sport hírek

2011.10.18. 15:55

Érmihályfalván zárult a motocross bajnokság

Bihar megye - A hét végén kétnapos motocross verseny zajlott Érmihályfalván. Az országos bajnokság utolsó fordulóján versenyző és közönség egyaránt kevés volt.

Bihar megye - A hét végén kétnapos motocross verseny zajlott Érmihályfalván. Az országos bajnokság utolsó fordulóján versenyző és közönség egyaránt kevés volt.

 

 

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a motocross országos bajnokság utolsó, az érmihályfali Transbuldex Racing Ringen rendezett fordulóját. Szombaton és vasárnap is kellemetlenül hideg szél fújt a pályán (is), ráadásul az első napon még el-eleredő eső is nehezítette a versenyzők - és a nézők - dolgát. A rajtgéphez hét kategóriában mindössze összesen 22 versenyző állt (sok sérülés ritkította soraikat, illetve a nagy távolság is távol tartott többeket), és a máskor szokásosnál gyérebb volt a motorsport kedvelőinek érdeklődése is. A versenyzők kategóriánként két-két futamot "mentek", és az összesített teljesítményekből született meg a végeredmény. A csapatok versenyébe kategóriánként egy-egy versenyző eredményét számították be. A futamok ideje 10 perc (50 cm3, 65 cm3), 15 perc (85 cm3, amatőr, veterán) és 20 perc (mx1, mx2) volt + 2kör.

 

Eredmények:

 

50 cm3 - 1. Strejut Horia (Zernyest), 2. Ördög Zoltán (Ozsdola, Kovászna megye), 3. Pop Raul (Marosvásárhely)

65 cm3 - 1. Poponut Andrei (Steaua), 2. Pop Denis (Marosvásárhely), 3. Bancila Stefania (Zernyest)

85 cm3 - 1. Catana David (Steaua), 2. Poponuti Andrei (Steaua), 3. Kis Attila (Transbuldex Racing)

MX1 - 1. Cociu Mihai (Steaua), 2. Cabal Gheorghe (Zernyest), 3. Stoichescu Mihai (Lugos)

MX2 - 1. Cabal Gheorghe (Zernyest), 2. Catana David (Steaua), 3. Tegzes Richárd (Transbuldex Racing)

Amatőrök - 1. Colnea Stelian (Steaua), 2. Giurgiuveanu Lucian (Zernyest), 3. Gábor Áron és Király István (Transbuldex Racing)

Veteránok - 1. Pop Florian (Steaua), 2. Euceanu Alexandru (Brassó), 3. Nagy Dániel (Steaua).

A részletesebb eredmény, illetve a bajnokság végeredménye megtalálható a szakszövetség internetes oldalán (www.frm.ro).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!