ERDON Helyi sport hírek

2011.08.01. 09:23

Rákóczi aranyéremmel hangolt a kettesfogathajtó vb–re

Arany– és ezüstérmet szereztek a romániai kettesfogathajtó–válogatott tagjai a hollandiai Beckbergenben rendezett nemzetközi tornán, amely két hét múlva esedékes világbajnokság előtti legrangosabb verseny.

Vasárnap az akadályhajtásban a Nagykárolyi Drosera SK fogathajtója, Rákóczi Gergő az első helyen zárt, míg a gyergyóalfalui Pál Attila a dobogó második fokára állhatott fel. Az érköbölkuti Rákóczi 2:38.76 perc alatt teljesítette a távot, míg Pál 2:40.23–as időt teljesített, mindketten hibátlanul.

„Szenzációs siker született. Ez nagyon fontos a vb előtt, ahol reménykedhetünk egy jó eredményben” – nyilatkozta Antal István, Szatmár Megyei Lótartók és Lótenyésztők Egyesületének elnöke.

A román szövetség egyébként még a hollandiai verseny előtt kihirdette a vb–keretet, amely két hét múlva utazik majd a franciaországi Conty településre. A hollandiai verseny legjobbjai (Rákóczi Gergő, Pál Attila) mellett a gyergyószentmiklósi Bajkó Tibor egészíti ki a válogatottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!