ERDON Helyi sport hírek

2011.08.05. 14:44

Kevesen törekedtek a Törekvésért

Székelyhíd város vezetői lakossági fórumot hírdettek a napokban, melynek témája a helyi Törekvés Sport Klub átszervezése, illetve a működtetésben az önkormányzat szerepvállalása lett volna.

Székelyhíd város vezetői lakossági fórumot hírdettek a napokban, melynek témája a helyi Törekvés Sport Klub átszervezése, illetve a működtetésben az önkormányzat szerepvállalása lett volna.

Béres Csaba polgármestert és Csuka József alpolgármestert is beleszámolva mindössze öten jelentek meg a fórumon. Kérdésünkre az elöljárók elmondták: úgy érzik, hogy a székelyhídi Törekvés egyik szimbóluma a településnek, hiszen idén 90 éves. Egy olyan egyesület-vezetési struktúrát szeretnének kialakítani, amely átláthatóvá tenné a klub munkáját és pénzügyi helyzetét. Az egyesület jelenlegi vezetése 9 tagból áll, kik közül hármat nem is ismernek még a település vezetői sem. A fórum célja az lett volna, hogy ezeket a tagokat olyanokkal helyettesítsék, akiket valóban érdekel a székelyhídi sport jövője.

Célkitűzések

A Helyi Tanács szeretné elérni, hogy a meglévő egyesület keretében más sportokat és csapatokat is karoljanak fel; hogy székelyhídi fiatalokból álló focicsapatot neveljenek ki; a helyi közpénzt székelyhídi fiatalok támogatására használják, nem pedig „idegenlégiósokat” fizessenek belőle. A cél, hogy a székelyhídiak elképzelése szerint működő, az általuk vezetett klub színeit helyi sportolók képviseljék. A kevés érdeklődő miatt a fórumon csak beszélgetésre kerülhetett sor, nem lendült előre a Törekvés sorsa. A Helyi Tanács megpróbálja beváltani ígéretét, és remélik, hogy a következő szezonban már az önkormányzat által támogatott csapat fogja rúgni a bőrt a stadionban, fogalmaztak az elöljárók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!