ERDON Helyi sport hírek

2011.07.11. 16:16

Veszteséggel zárt az AJF

A Szatmár megyei labdarúgó–bajnokságokban szereplő csapatok többsége nem fizetik be tagsági díjaikat, de a kiszabott büntetéseket sem.

A Szatmár megyei labdarúgó–bajnokságokban szereplő csapatok többsége nem fizetik be tagsági díjaikat, de a kiszabott büntetéseket sem.

 

Több mint 84 ezer lej veszteséggel zárta az elmúlt évet a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) – derült ki a bemutatott pénzügyi mérlegből. Cornel Ziman alelnök az AJF szombati közgyűlésén részletesen ismertette, hogy honnan származtak a befolyt összegek és mire költött az egyesület 2010–ben. A tagsági díjakból 75 ezer lej, állami támogatás révén 170 ezer lej, magántámogatásokból pedig kevéssel több mint 11 ezer lej folyt be az AJF kasszájában. Egyéb jövedelmekkel együtt összesen 289 822 lej érkezett az egyesület számlájára, viszont a kiadások 374 175 lejre rúgtak.

„Nem hiszem, hogy változni fog a helyzet 2011 végére, ugyanis a megyei bajnokságokban szereplő csapatok 80-90 százaléka még most is adósa az AJF–nek. Van aki három éve nem fizetett tagsági díjat, vagy el vannak maradva a büntetések kifizetésével. Megértjük, hogy a gazdasági válság miatt sok csapat nehéz helyzetbe került, és a községi tanácsok sem adnak már sok pénzt a focicsapatoknak. Viszont ha tovább halmozzuk az adósságot, és továbbra is ekkora veszteséggel zárjuk majd az évet, akkor kénytelenek leszünk bezárni” – panaszolta Ziman.

„Nem újkelletű a probléma. Viszont akkor miért engedjük szerepelni a bajnokságba azokat a csapatokat, akik évről-évre halmozzák az adósságokat” – tette fel a kérdést Májer Sándor, a Mezőfényi Fröhlich IV. ligás csapat titkára.

„Ha kizárnánk az adós csapatokat, akkor alig maradna csapat a megyei bajnokságokba” – válaszolt röviden és lényegre törően Szilágyi István, az AJF elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!