ERDON Helyi sport hírek

2011.07.18. 17:57

Vége a találgatásnak: másodosztályban a Bihar FC!

Mint arról már több alkalommal is írtunk, a Nagyváradi Bihar FC a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult jogorvoslatért, amiért nem kapott első osztályú játékengedélyt a hazai licenszadó bizottságtól. Megtette, s veszített…

 

Botrány

 

A Bihar FC vezetői Viorel Durut, a licenszadó bizottság elnökét támadják, mondván, hogy minden áron a Nagyszebeni Voințát akarta, úgymond feljuttatni az első osztályba. „Kora tavasszal, amikor még messze álltunk az első osztályban való szerepléstől, a licenszadó bizottságtól megkaptuk az első osztályú játékengedélyt, ugyanezt a Nagyszebentől megvonták. Néhány héttel később a Fellebviteli Bizottság, Duru javaslatára megvonta azt tőlünk, viszont annak ellenére megadták a szebenieknek, hogy azok nem is kérvényezték azt, ráadásul egyik képviselőjük sem jelent meg a gyűlésen. Információnk van arról, hogy a végleges döntés meghozatala előtt két nappal értesítették a Voința vezetőségét, hogy állítsák össze a játékengedély megadásához szükséges papírokat, s akkor pozitív döntés születik az ügyükben. Szerintem ezt 48 óra alatt képtelenség véghez vinni, vagyis a Szeben I. Ligás szereplése már korábban eldőlt a színfalak mögött” – nyilatkozta lapunknak Șerban Morcan, a váradi klub elnöke.

 

Tagadnak…

 

A szebeniek természetesen visszautasítják a vádakat, mondván, hogy mindezek mende-mondák, s a hírek csupán azért keltek szárnyre, hogy megfélemlítsék a játékengedélyeket kibocsájtó bizottság tagjait, illetve befolyásolják a Nemzetközi Sportdöntőbíróságot… Azt a Voința vezetői is eleismerik, hogy együttesük nem felelet meg annak a kritériumnak, mely szerint egy első osztályba jutott együttesnek legaklább három éven át kell szerepelnie a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által szervezett bajnokságokban (I., II., II. Liga). „2008-ban még a negyedosztályú pontvadászatban szerepeltünk, s az elkövetkezendő két év alatt jutottunk előbb a III., majd a II. ligába, vagyis ismerve a szabályokat előbb nem is folyamodtunk játékengedélyért. A szabályt azonban idő közben megváltoztatták, tehát minden akadály elhárult az első osztályban való szereplséünk elől” – nyilatkozták a szebeniek.

 

A Dinamo miért?

 

A váradiak szintén felháborítónak tartják azt a diszkriminatív eljárást, amiért a FRF-nél nem nem vették figyelembe a Bihar megyei Közpénzek Felügyelősége által kiadott bizonylatot, amely szerint a hivatal átütemezte a váradi klub adósságának kifizetési határidejét, viszont egy hasonló bizonylatot elfogadtak a Bukaresti Dinamotól, amely annak rendje és módja szerint megkapta a játékengedélyt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!