ERDON Helyi sport hírek

2011.07.20. 16:07

Rally Sprint Szatmár központjában

Két év után visszatér Szatmárnémeti központjába a Rally Sprint gyorsasági és ügyességi autós megyei bajnokság mezőnye.

Szombaton a Transilvania sugárúton rendezik meg a Rally Sprint 3. fordulóját, a szervező Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti kirendeltsége pedig a betétprogramokra is gondolt. Seletye Dávid ACR–igazgató ugyanis elmondta, hogy a Rally Sprint elmúlt éveinek két állandó dobogós pilótája, a szatmári Florin Stecka, illetve a nagybányai Fehér Máriusz drift–bemutatóval szórakoztatja majd az autósport szerelmeseit. A BMW és a Nissan Sky Line a két futam közötti szünetben „lép majd színre”.

A hétvégi versenyre a beiratkozás már 8 órakor megkezdődik, 10.30 órakor indul majd az első autó az edzésre, 12.30 órakor pedig az etap első futama fog kezdődni. Várhatóan 13.30 órakor rendezik zajlik majd a drift–bemutató.

A gépkocsivezetőknek fontos, hogy szombaton 8 órától 17 óráig le lesz zárva a Transilvania sugárút, az Alexiu Berinde utca a Bujorului utca kereszteződéséig, illetve a Petőfi Sándor utca (a Transilvania sugárúttól egészen a Petru Bran utca kereszteződéséig) és a Retezatului utca (a Transilvania sugárúttól egészen a Bujorului utca kereszteződéséig).

Utoljára 2009–ben rendeztek Rally Sprint–fordulót a város központjában. Seletye elmondta, nem ez az egyetlen különlegessége az idei kiírásnak, ugyanis a 2011–es bajnokság egyik fordulóját Nagykárolyban fogják rendezni. „A tavalyi Nagykároly Kupája sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy az idei verseny már bajnoki futam legyen. Az időpont még nincs leszögezve” – mondta Seletye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!