ERDON Helyi sport hírek

2011.07.19. 14:33

Játszanak, ha lesz kivel

Hárman a Szatmárnémeti Olimpiához szerződtek, ketten pedig a mikolaiakkal készülnek. Ilyen körülmények között nehéz összeállítani az Óvári Someşul csapatát a mai kupamérkőzésre.

Alaposan megtizedelődött az Óvári Someşul labdarúgócsapatának a játékoskerete, így csak a tisztes helytállás lehet a célja a Szamos–partiaknak a Belényesi Bihorul elleni Román Kupa–mérkőzésen. A két együttes ma 17.30 órakor az óvári pályán játszik majd egymás ellen a sorozat első fordulójában, viszont a vendéglátó csapat a IV. ligás kudarc után nagy részben felbomlott. Zsiga, Botos Sándor és Nagy István II a Szatmárnémeti Olimpiához szerződött, Coman és Nichita is távozófélben van (úgy tudjuk, a Mikolai Turullal készülnek). „Még ma (kedden – szerk. megj.) telefonálgatunk és keresgéljük a játékosokat. Néhányan nyaralnak, másokról nem tudjuk, hogy akarják–e Óváriban folytatni, vagy sem. Remélem egy kezdőcsapatra való játékoskeretünk lesz szerda délutánig” – mondta Nagy István, a Someşul edzője. A kupasorozat megyei szakaszának győztese tavaly is hasonló gondokkal küzdött. Akkor viszont azért fájt a szakvezetők feje a keret összeállításakor, mert az alapcsapat a Dräxlmaier cég világbajnokságán játszott, Németországban.

Mint ismeretes, az óváriak III. ligás álmokat dédelgettek, viszont az Olimpiával játszott bajnoki döntőben alaposan leszerepelt a Someşul. Kárpótlásként a lelkes szurkolótábornak, ismét megnyerték a Román Kupát. Nagy István viszont már ezután távozni akart a csapattól, de az együttes vezetősége maradásra bírta. „Voltak ajánlataim Magyarországról is. Váltani akartam, de végül meggyőztek, hogy maradjak” – mondta az edző, aki ötödik idényét kezdi majd az óváriak kispadján. „Én már tavaly ősszel mondtam, hogy magasra volt helyezve a mérce. Nyilván, jó csapatunk volt, viszont nem lett volna meg az anyagi háttér a harmadosztályos szereplésre. Éppen ezért a következő idényben csak az a cél, hogy az őszi meccsek után a legjobb három között zárjunk. Utána mi lesz, az eldől majd a téli vakációban” – folytatta Nagy István.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a mai, 17.30 órakor kezdődő mérkőzést a besztercei Călin Sângeorzan, Mircea Roşca és Mihai Ungur bíróhármas fogja vezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!