ERDON Helyi sport hírek

2011.07.25. 15:50

Harmadik lett a Szatmárnémeti Olimpia Hajdúszoboszlón

Két győzelemmel, két döntetlennel és egyetlen vereséggel zárta a Cigánd SE által Hajdúszoboszlón rendezett Olimpia Klub Kupa felkészülési tornát a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata.

A Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir és Paul Levente edzőhármas által felkészített szatmári legénység 1–1-es döntetlennel kezdett szombaton a Jánoshidai SE ellen. A 2x25 perces meccsen az újonc Botos Sándor a 44. percben szerzett vezetést az Olimpia, de a Jász–Nagykun–Szolnok megyei harmadosztályos csapat egy perccel a vége előtt egyenlíteni tudott.

A nap második mérkőzésén az Olimpia Manuel Mureşan révén már a 4. percben vezetést szerzett a Nyírbátor FC elleni mérkőzésen, de a nyírségiek a fordulás után egyenlítettek, végül a 47. percben Micaş állította be a végeredményt, így a „sárga–kékek” 2–1–re győztek. Nem sokkal később a Roszel Róberttel, Tempfli Imrével, Marius Poppal (Macho) és Cristian Molnarral felálló harmadosztályos Cigánd SE volt az ellenfél. A kálmándi Roszel az első félidő végén szerzett vezetést új csapatának, fordulás után pedig Feier egyenlített. A hazaiak újabb találata után Feier a lefújás előtti két percben még két gólt szerzett, így 3–2–es Oli–siker született.

Vasárnap már kiütött a fáradság a szatmáriakon, és a Hajdúszoboszlói SE 1–0–ra verte az Olimpiát, míg a zárómérkőzésen 0–0–ás döntetlent játszottak a másodosztályos Balmazújvárosi FC együttesével.

A hatcsapatos tornát nyírbátoriak nyerték (12 pont), akik egyetlen vereségüket az Olimpiától szenvedték el, második helyen zárt a Cigánd SE (9 pont), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szatmáriak állhattak fel (8 pont). A torna legjobb játékosának a cigándiak labdarúgóját, a szatmári Cristian Molnart választották.

„Kemény edzőtábor után voltak a fiúk és ez meglátszott a teljesítményükön is. Kissé fáradtak voltak, főleg a második nap két meccsén. De nagyon hasznos torna volt, mert elég jó csapatokkal, jó körülmények között játszottunk” – mondta lapunknak Csík Tibor, akinek csapata csütörtökön 18 órától a cigándiakkal játszik majd barátságos mérkőzést. A helyszín még nincs meghatározva, az biztos, hogy megyénkben mérkőzik meg a két harmadosztályos csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!