ERDON Helyi sport hírek

2011.07.17. 12:48

Gólgazdag meccsen vesztett az Olimpia

A második félidőben felálló játékosok mentették meg a Szatmárnémeti Olimpia becsületét egy kiütéses vereségtől, a Pusztadarócon rendezett Zilahi FC elleni felkészülési találkozón.

A második félidőben felálló játékosok mentették meg a Szatmárnémeti Olimpia becsületét egy kiütéses vereségtől, a Pusztadarócon rendezett Zilahi FC elleni felkészülési találkozón.

Elvesztette első felkészülési mérkőzését a III. ligás Szatmárnémeti Olimpia, viszont az együttes drukkereinek nincs okuk aggodalomra, ugyanis a Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir, Paul Levente edzőhármas a próbajátékon levő játékosokat küldte a pályára Pusztadarócon a Zilahi FC elleni találkozón.

A mérkőzésen az első negyed órai „kóstolgatás” után a szilágyságiak „munkához láttak”, és folyamatosan támadták a kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosokkal felálló Olimpia kapuját. Igaz, az első nagyobb gólhelyzet Ţineghe előtt adódott, viszont az Olimpia játékosának a lövése után a labda kevéssel a kapu fölött szállt el. Válaszként a zilahiak vezetést szereztek Paşcalău révén, aki egy beadás után a szatmári védők mögül fejelt közelről a kapuba. Hét perccel később Görbe hibázik hatalmasat: egy rövid kirúgás után a labda az ellenfélhez került, a 16–os szélén portyázó Porumb pedig üres kapuba rúghatta a labdát. Nem sokkal később Ţineghe egyenlíthetett volna, ziccerben viszont hosszan tolta el a labdát a kapujából kimozduló zilahi hálóőr mellett, kiszorított helyzetből pedig kívülről találta el a hálót.

A 42. percben tovább növelte előnyét a vendég Zilahi FC. Paşcalău ezúttal a védők közül ugrott ki és fejelhetett a kapuba. Bár Kegyes Ervin játékvezető előbb kezesé miatt szabadrúgást ítélt kifele, Paşcalău meggyőzte a divíziós bírót, hogy szabályos gólt szerzett, így középről folytatódott a játék. A szilágyságiak ráadásul négyre növelték előnyüket a szünet előtt: egy kényszerítőzés végén Moldovan talált be Görbe kapujába.

A szünet után másik tizenegyessel állt fel az Olimpia. A tapasztaltabb játékosokkal sokkal jobb játékot mutattak a sárga–kékek. Többet támadott, kötötte a passzokat és védekezésben is biztosabb volt a szatmári együttes. Ennek hamar meglett az eredménye, ugyanis az 50. percben Gecse passza után Feier vette be a zilahiak kapuját, majd két perccel később Nagy István csökkentette az Olimpia hátrányát. A zilahi játékosok is felocsúdtak és felvették a tempót, a 64. percben pedig Ionaşcu pipára küldött fejesgóljával ismét háromra növelte a csapata előnyét. Negyed órával a vége előtt az Olimpia, majd a harmadosztályos Mikolai Turul korábbi játékosa, Dănilă góljával 6-2–re vezetett a Zilahi FC, de egy perccel később egy kezezés után Istrate 11–esből állította be a végeredményt.

„Az eredmény kevésbé érdekel ezen a találkozón. Akartam látni, hogy a próbajátékon levő labdarúgók hogy teljesítenek egy tapasztalt csapat ellen. Volt aki meggyőzött, de neveket még nem szeretnék mondani” – mondta a találkozó után Csík Tibor, aki valószínűleg a szerda délelőtti, Nagyváradi Luceafărul elleni találkozót is válogatóra fogja használni.

Felkészülési mérkőzés

Szatmárnémeti Olimpia – Zilahi FC 3–6 (Feier 50. perc, Nagy 52., Istrate 77. – 11–esből, illetve Paşcalău 25. 42., Porumb 33., Moldovan 45+1., Ionaşcu 64., Dănilă 76.).

Olimpia, az első félidőben: Görbe - Ciul, Sabou, Nyíri, Demian, Tóth, Gál, Chifor, Horea, Talpoş, Ţineghe. A második félidőben: Olaru - Jakkel, Sabău, Raţ, Istarte, Lauruc, Villand, Ciorcaş, Gecse, Nagy, Feier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!