ERDON Helyi sport hírek

2011.07.27. 14:47

Csikovani megy, jön helyére két szerb?

<p>Két szerb játékos érkezik próbajátékra csütörtökön a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapathoz, a grúz Irakli Csikovanit pedig visszahívta a Székelyudvarhelyi KC, miután megszűnt az idegenlégiósok számát illető szabályozás.

Két szerb játékos érkezik próbajátékra csütörtökön a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapathoz, a grúz Irakli Csikovanit pedig visszahívta a Székelyudvarhelyi KC, miután megszűnt az idegenlégiósok számát illető szabályozás.

Alaposan bekavart a Román Kézilabda Szövetség (FRH) határozatlansága, ugyanis egy korábbi közgyűlésén elfogadtatta a klubok képviselőivel az idegenlégiósok számát illető szabálymódosítást, most viszont, a férfi kézilabda Nemzeti Liga másfél hónap múlva esedékes rajtja előtt visszavonta ezt a határozatot. Többek között a Szatmárnémeti VSK vezetősége is értetlenül áll a döntés előtt. „Még nem kaptunk erre vonatkozóan semmilyen hivatalos értesítést, viszont egészen biztos, hogy nem lesz az a megszorítás, amit előzőleg hatályba léptetett a FRH” – mondta Fógel László klubelnök.

A korábbi döntés értelmében ugyanis egy csapat legtöbb három idegenlégióst nevezhetett egy bajnoki idényre. Ez is közrejátszhatott, hogy a VSK könnyen lemondott a szerb Nenad Savic és az ukrán Jan Vizsbovszkij szolgálatairól. A magyar Teremi László és Oláh János mellé még egy külföldi játékos, Irakli Csikovani érkezett a VSK–hoz, kölcsönben a Székelyudverhelyi KC–tól. A grúz kézilabdázó a Palkó János, Nicolae Istrate trénerpáros irányításával végzett erőnléti felkészülést a szatmáriak egyhetes edzőtáborában, viszont a szabályozás megszűnésével a székelyek visszahívták Csikovanit, aki már el is utazott Szatmárról. Fógel elmondta, két szerb játékost hívtak próbajátékra, ők csütörtök este kell érkezzenek. A klubelnök csak annyit árult el, hogy mindketten bevethetők irányítói és balátlövő poszton. „Neveket még nem akarok mondani, előbb látni akarjuk, hogy beválnak–e a hozzájuk fűződő remények” – folytatta Fógel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!