ERDON Helyi sport hírek

2011.07.04. 09:47

Bronzérem a balkán-bajnokságon

Bronzérmet szerzett Nagy Attila, a Szatmárnémeti SK és a Bukaresti Steaua kettős igazolású sportolója a Bulgáriában zajló atlétikai balkán-bajnokság 400 méter gátfutás próbájában.

Bronzérmet szerzett Nagy Attila, a Szatmárnémeti SK és a Bukaresti Steaua kettős igazolású sportolója a Bulgáriában zajló atlétikai balkán-bajnokság 400 méter gátfutás próbájában.

 

A román olimpia válogatott egyetlen szatmárnémeti atlétája, Nagy Attila kiemelkedően teljesített hétvégén a bulgáriai Slivenben megrendezett atlétikai balkán-bajnokságon. A Szatmárnémeti SK és a Bukaresti Steaua kettő igazolású játékosa ugyanis kedvenc versenyszámában, a 400 méteres gátfutásban állt rajthoz, amelyen 51,46 másodperces idővel sikerült megszereznie a bronzérmet. Ezzel az eredménnyel Attila feltette a koronát idei remek szereplésére, mivel amint azt már megírtuk, Fülöp György edző tanítványa eddigi két arany- és három bronzérmével az egyik legeredményesebb szatmárnémeti sportolóként szerepel a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság statisztikáiban.

A balkán-bajnokságon a román olimpiai válogatott egyébként összesen 13 érmet szerzett, ebből két arany, öt ezüst és 6 bronzérmet.

Nagy Attilán kívül több fiatal szatmárnémeti atléta is remekelt a hétvégi országos bajnokságon. Lorena Batfalschi szintén bronzérmet szerzett 400 méter gáton. Fülöp György edző tanítványa 62,32 másodperc alatt futotta le a távot, két másodperccel az első helyezett, illetve 3 tizedmásodperccel a második helyen végző atléta mögött. A bajnokságon Răzvan Şerban Vlăduţ is dobogó közeli helyezést ért el diszkoszvetésben. 46,32 méteres dobása a negyedik helyre volt elég. Gerelyhajításban a 17 éves Kádár András a hatodik helyen végzett 53,83 méterrel. Utóbbi két sportolót Emil „Bubu” Pop készítette fel a versenyre. Az OB-n még egy szatmári atléta is remekelt. A Kolozsvári ESK színeiben versenyző Gabriel Sălăjan (edző: Fülöp György) két arany- (100 méter síkfutás és 4 X 100 méter gátfutás) és egy bronzérmet (200 méter síkfutás) szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!