ERDON Helyi sport hírek

2011.07.01. 08:12

Adriana Haidu az első helyen

Csütörtökön Konstancán, a tőrvívó lányok korosztályos bajnokságán a szatmáriak közül Adriana Haidu arany–, míg Alexandra Lazin és Rebaca Aldea bronzérmet szerzett.

Csütörtökön Konstancán, a tőrvívó lányok korosztályos bajnokságán a szatmáriak közül Adriana Haidu arany–, míg Alexandra Lazin és Rebaca Aldea bronzérmet szerzett.

A Konstancán zajló korosztályos vívó–bajnokság utolsó előtti napja sem múlhatott el szatmári éremszerzés nélkül. A Szatmárnémeti SK tőrvívói a tegnapi küzdelmek után hétre növelték a megszerzett érmek számát, ezzel a megye legsikeresebb egyesülete már a 19 érmet szerzett a vívó–ob–n. Mint ismeretes, a párbajtőrvívók tizenkét éremmel tértek haza.

Csütörtökön Aldea Rebeca volt az első, aki dobogóra állhatott: a 11 éven aluliak megmérettetésén hajszálra volt a döntőbe jutástól, ugyanis 2–4–es állásról egyenlített, viszont a győztes tust a bukaresti ellenfele vitte be, így Izsáki Arnold edző tanítványa a 3. helyen zárt. Csapattársa, Pótor Andrea a 9. lett.

Őket követte a 13 éven aluliak viadala, ahol mindkét szatmári lány dobogóra állhatott. Viszont Adriana Haidu és Alexandra Lazin már az elődöntőben meg kellett vívjon egymással, és az előbbi jutott fináléba. Az utolsó felvonásban már 9–5–re vezetett Haidu, amikor bukaresti ellenfele kiegyenlített, de a győztes tust Izsáki tanítványa vitte be, így a szatmári lány nyerte a bajnokságot. Haidu egyébként a tizedikként kvalifikálta magát a főtáblára, Lazin pedig hatodikként, így kisebb meglepetésnek számít előbbi sikere.

A tőrvívók egyébként az elmúlt három nap alatt két arany–, két ezüst, és három bronzérmet szereztek. Pénteken, a zárónapon a 13 éven aluli lányok csapatversenyét, illetve a 9 éven aluli lányok egyéni viadalát rendezik a tengerparti városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!