ERDON Helyi sport hírek

2011.06.19. 13:07

Visszavágás és címvédés a kupadöntőben

<p>Szombat este megismétlődött a két évvel ezelőtt Román Kupa–döntő. Ezúttal viszont az Óvári Someşul labdarúgócsapata legyőzte a megyei fináléban a Szatmárnémeti Gamát, és egyúttal megvédte a tavaly szerzett aranyérmét.</p>

 

Négy év leforgása alatt a harmadik alkalommal hódította a Román Kupa megyei szakasza győztesének járó aranyserleget az Óvári Someşul labdarúgócsapata, miután a sorozat szombat délutáni döntőjében 3–0–ra verte a Szatmárnémeti Gama együttest.

A két csapat kissé vakációs hangulatban játszott a szatmárnémeti Someşul Stadionban, mintegy 400 néző előtt, ennél fogva kevés volt a kapura veszélyes helyzet. Az óváriak enyhe mezőfölényben játszottak, viszont Dorgai kapuja előtt már kifogytak az ötletekből a középpályások és csatárok. Így járt a 15. percben Zsiga is, aki ziccerből saját cseleibe bonyolódott bele, így Dragoş menteni tudott. Két perccel később viszont már nem hibázott az Óvári Someşul játékosa, és az Gama 16–osán belül, az alapvonaltól még időben gurított vissza Triponnak, aki 11 méterről bevette Dorgai kapuját. Zsiga a végül maga is betalált az ellenfélhez: a találkozó egyik legjobbja a szünet előtt egy ziccerből, kissé kiszorított helyzetből gurította a labdát a kapus alatt a hálóba.

Fordulás után tovább csökkent a tempó. Ismét Zsiga került a főszerepbe, ugyanis a 17 méterről megeresztett lövése hatalmasat csattant a kapufán. Ez kicsit felébresztette a csapatokat is, megélénkült a játék, viszont a kapuk továbbra sem kerültek veszélybe. A végére Zsiga ismét megvillogtatta tudását, és egy félpályás sprint után a kapuba rúgta a lasztit Dorgai alatt.

A játék képét tekintve, az óváriak megérdemelten nyerték a meccset, amely valószínűleg szorosabb lett volna, ha nem két héttel a IV. ligás szezonzárás után rendezik azt. Az óváriak ugyanakkor visszavágtak a két évvel ezelőtt elvesztett kupadöntőért (akkor 2–0–ra győzött a Gama), egyúttel megvédte aranyérmét a Román Kupában. Viszont a játékosok öröme nem lehetett felhőtlen, az elvesztett bajnoki döntő miatt. „Még most is rejtély számomra, mi volt azon a meccsen. Beszéltem a fiúkkal, de ők sem találtak magyarázatot arra a játékra. Azok után nehéz volt felrázni őket a kupadöntőre. Ráadásul négy alapemberünk nélkül játszottunk, ugyanis megváltunk Bilţtől, Nichitától, Daniel Botoştól és Şuneától. Mindezek meglátszott a fiúk játékán is. A nagy arányú siker ellenére úgy gondolom, nem volt egy könnyű meccs” – mondta a találkozó után Nagy István, az óváriak edzője, aki még nem tudott mondani semmit a csapat jövőjéről. „Még nem tudom mi lesz a következő idényben. Remélem nem vesztettük el a támogatóink bizalmát, és jövőre megújult erővel ismét harcolunk majd a bajnoki címért. Talán a mi évünk következik” – mondta bizakodva a szakvezető.

Eredmény

Román Kupa, megyei szakasz, döntő: Szatmárnémeti Gama – Óvári Someşul 0–3 (0–2). Gólszerzők: Tripon (19. perc), Zsiga (42., 90.). Someşul Stadion, Szatmárnémeti, 400 néző. Vezette: Ovidiu Mazilu.

Óvári Someşul: Socaciu – Giurgiuman, Szántó, Sălăjean, Saraz, Marian, Botos, Găvruş (Varga 83. perc), Nagy Z., Tripon (Nagy István II 62.), Zsiga. Edző: Nagy István.

Szatmárnémeti Gama: Dorgai – Dragoş, Baba (Noţigan 73.), Anton, Demian, S. Micle (Sima 54.), Lup (Nistor 65.), Nemeş, Both (Pişcorean (54.), Pătcaş (Chiş 73.), Fuşle. Edző: Ioan Sima.

Sárga lapok: Baba, Sima.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!