ERDON Helyi sport hírek

2011.06.16. 15:31

Román Kupa, tőrvívás: Magyar petra hetedik lett

<p>A felnőttek Román Kupa egyéni viadalaiban a hetedik helyen zárt a Szatmárnémeti SK tőrvívója, Magyar Petra.</p>

Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas 17 éves tanítványa a Petrolul Ploieşti sportolójától, Alexandra Bilicától kapott ki a legjobb négy közé jutásért vívott asszóban. Utóbbi egyébként két évvel ezelőtt megnyerte a Szatmárnémeti Kupa kadet korosztályos nemzetközi női tőrvívótornát, csütörtökön pedig Temesváron a 4. helyen zárta a felnőttek Román Kupa viadalát.

Mint arról beszámoltunk, a szatmáriak idén egy fiatal csapattal utaztak a megmérettetésre, így érthető, hogy az edzők elégedetten nyilatkoztak Magyar Petra eredményéről. A kupaviadalokat egyébként a szatmárnémeti Stahl Krisztina egykori csapattársa, Cristina Ghiţă (Steaua) nyerte, második lett Andreea Andrei (Dinamo), míg a bronzérmet DanielaBrânzea (Steaua) hódította el. A szatmáriak közül Varga Anett a 14. Bujer Regina a 18., Petrişor Evelin pedig a 19. helyen zárt.

Pénteken a csapatversennyel folytatódnak a viadalok. A Szatmárnémeti SK a házigazda Temesvári Poli ellen küzd majd az első felvonásba a legjobb négy közé jutásért. „Küzdeni fogunk, és bízunk a lányok képességeiben. Nem verhetetlen a temesvári csapat, de tekintettel kell lenni, hogy tapasztalt vívóik vannak. Többek között a szatmárnémeti AlexandraCrâcău, illetve az MTK Budapestnél edző Balogh Réka erősíti a csapatukat” – mondta portálunknak Dan Şuta.

Szombaton és vasárnap a felnőtt férfiak viadalait rendezik majd Temesváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!