ERDON Helyi sport hírek

2011.06.20. 14:53

Nagy Attila hatodik Izmirben

<p>A törökországi csapat–Európa–bajnokságon a negyedik helyen zárt a román válogatottal a Szatmárnémeti SK atlétája, Nagy Attila.</p>

Hét és fél ponttal maradt le a dobogós helyezéstől Románia felnőtt atlétikai válogatottja a törökországi Izmirben rendezett csapat–Európa–bajnokságon. A 400 méter gátfutásban a Szatmárnémeti SK és a Steaua kettős igazolású sportolója, Nagy Attila képviselte a „trikolór”–okat. Fülöp György edző tanítványa 51,71 másodperces idővel a 6. helyen zárt, alig 12 tizeddel lemaradva az előtte célba érő ír futó mögött (Tim Crowe az idejével a 4. helyen zárt).

A román válogatott egyébként öt első helyezést (Marian Oprea – hármasugrás; Bianca Razor – 400 méter; Viorica Ţigău – távolugrás; Nicoleta Grasu – diszkoszvetés; Bianca Perie – kalapácsvetés), három 2. és három 3. helyezést ért el az Eb–n.

A török és a görög válogatott toronymagasan nyerte az elmúlt hétvégi viadalokat, és a harmadik helyen záró, többnyire afriakai, honosított futókkal felálló norvégokkal együtt kvalifikálták magukat a szuperligába. A magyar válogatott a 6. lett, míg az utolsó két helyen zártó szlovén és horvát csapat búcsúzott az első osztálytól.

„Tekintettel arra, hogy a csapatot többnyire fiatal sportolók alkották, biztató jel számunkra ez a helyezés, a jövőt tekintve” – olvasható a Román Atlétikai szövetség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!