ERDON Helyi sport hírek

2011.06.27. 15:08

A belföldi piacon keres kézilabdázókat a VSK

<p>Mivel a Román Kézilabda Szövetség legújabb szabályozása korlátozza az idegenlégiósok számát a nemzeti ligás csapatok játékoskeretében, ezért a Szatmárnémeti VSK vezetősége a hazai kézilabdázók közül válogat.</p>

A hévégéig véglegesíteni szeretné a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége a férfi kézilabdacsapat játékoskeretét. Fógel László klubelnök elmondta, csakis belföldi sportolókkal tárgyalnak esetleges szerződésről, viszont neveket nem akart elárulni. „Mindaddig, míg nincsenek aláírások, nem érdemes neveket említeni. Tény az, hogy nem ülünk a babérjainkon, néhány játékosnak várjuk a válaszát az ajánlatunkra. Hétvégéig várakozó állásponton vagyunk. Az idő sürget, ezért a napokban nagyban tudni kell, kikkel kezdjük majd a felkészülést a következő idényre” – mondta lapunknak Fógel.

Ami biztos, több idegenlégiós már nem érkezik a csapathoz, ugyanis a 2011/12–es szezontól életbe lép a román szövetség (FRH) erre vonatkozó szabálya: egyszerre csak három külföldi játékos szerepelhet egy csapat meccslapján. Mint ismeretes, a kapus Teremy László és a jobbszélső Oláh János 2013–ig meghosszabbította szerződését, az elmúlt napokban pedig aláírt a VSK–hoz Nicolaos Tzoufras, görög válogatott beálló. A távozók névsorát is közöltük már: a szerb Nenad Savic a Nemzeti Ligában újonc Tordai Potaissához, Jan Vizsbovszkij Lengyelországba, Cristian Şavlovschi Izraelbe szerződött, a nagybányai Várady Gyula minden bizonnyal abbahagyja az aktív sportolói pályafutását, Mihai Timofte pedig még nem döntött, hogy marad–e a VSK–nál, vagy nem. Teremy és Oláh mellett maradt a csapatnál Florin Panazan, Silviu Surducan, Cosmin Liberţ, Devid Munea, Ghiţă Mateaş, Cosmin Oşvat, Andrei Bejenariu, Florin Mateş, illetve a Sportlíceum ifijei, Cristian Pogyina, Cristian Jurj és Raul Pop.„Most már nem szeretnénk alább hagyni a 8. helynél. Egyre nagyobbak az elvárások, és ez természetes dolog. Mi igazodni szeretnénk ezekhez az elvárásokhoz, ezért úgy kell összeállítsuk a csapatot, hogy az a tavalyinál is jobb legyen. A FRH új szabályozása miatt viszont nem egyszerű a feladat” – folytatta a klubelnök, aki szerint a szeptember 10–én kezdődő idényben változhatnak az erőviszonyok: gyengült a Steaua, viszont jelentősen erősít a Bukaresti CSM, a Bucovina Suceava, a Bákói Ştiinţa és a Pandurii Tg. Jiu háza táján is gondok vannak, ugyanakkor jelentősen erősödhet a Székelyudvarhelyi KC.

A VSK július 12–én kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Egy hét laza felvezető tréningek után tíz napos kemény, hegyvidéki edzőtáborba vonul majd a csapat. Augusztus 5–én és 6–án a szlovák Nagymihály (Michalovce) ellen játszik a szatmári legénység két felkészülési meccset, de tervbe van véve egy–egy barátságos mérkőzés rendezése a Pick–Szeged, a Kecskeméti KSE és a kassai 1. MHK Kosice ellen. A szegedieknél edzője, Skaliczky László egyébként két évvel ezelőtt a kecskeméti együttes edzőjeként részt vett az akkori legénységével a Szatmárnémeti Kupa nemzetközi tornán. „Skaliczkyval a következő napokban fogunk egyeztetni. Talán sikerült elhozni Szatmárra a szegedieket” – mondta Fógel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!